Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka shkuar ta vizitojë sekretarin e Partisë Demokratike të Kavajës, Bledar Okshtuni, në spitalin e Durrësit, i cili u plagos nga një person i armatosur te zyrat elektorale të forcës politike.

Në një postim në “Facebook”, Pesidenti Meta sulmoi Partinë Socialiste duke thënë që vendi po shkon drejt referendumit të 25 Prillit për të rivendosur demokracinë dhe shtetin ligjor, për një Shqipëri të çliruar nga bandat dhe korrupsioni.

Gjithashtu, Meta i uroi Okshtunit shërim sa më të shpejtë dhe shprehu mbështetje për të dhe familjarët e tij, por edhe i bëri thirrje Prokurorisë dhe Policisë që kjo ngjarje të hetohet sa më shpejt dhe dhe autorët e urdhëruesit e këtij atentati të arrestohen pa vonesë.

“Nuk mund të mos vizitoja në spitalin e Durrësit aktivistin e Partisë Demokratike, z.Bledar Okshtuni, të plagosur me armë zjarri brenda në zyrën elektorale në Kavajë.

I urova shërim sa më të shpejtë, si dhe i shpreha nënës dhe familjarëve të tij të gjithë solidaritetin dhe mbështetjen time.

I falënderova mjekët e Durrësit për profesionalizmin, përkushtimin dhe humanizmin e dëshmuar, që Bledari të ketë tashmë një gjendje të stabilizuar, jashtë rrezikut për jetën.

U bëj thirrje Prokurorisë dhe Policisë, që ky krim i shëmtuar zgjedhor të hetohet me shpejtësi, si dhe autorët e urdhëruesit e këtij atentati të arrestohen pa vonesë dhe të dalin para drejtësisë.

Me qetësi dhe vendosmëri të shkojmë të gjithë drejt Referendumit të 25 Prillit për të rivendosur demokracinë dhe shtetin ligjor, për një Shqipëri të çliruar nga bandat dhe korrupsioni, ku vajzat dhe djemtë e nënave të dhembshura, të mos detyrohen të largohen, por të jetojnë të qetë dhe plot shpresë për të ardhmen e tyre në Atdheun tonë të dashur.

Mezi pres të takohem me Bledarin sapo ai të dalë nga spitali”, deklaroi President i Shqipërise.

The President of the Republic, Ilir Meta went to visit the Secretary of the Democratic Party of Kavaja, Bledar Okshtuni, in the hospital of Durrës, who was wounded by a gunman in the electoral offices of the political force.

In a Facebook post, President Meta attacked the Socialist Party, saying the country was heading for an April 25th referendum to restore democracy and the rule of law, for an Albania free of gangs and corruption.

Meta also wished Okshtun a speedy recovery and expressed support for him and his family, but also called on the Prosecution and the Police to investigate this event as soon as possible and to arrest the perpetrators of this assassination without delay.

“I could not help but visit in the hospital of Durrës the activist of the Democratic Party, Mr. Bledar Okshtuni, wounded with firearms inside the electoral office in Kavaja.

I wished him a speedy recovery and expressed my solidarity and support to his mother and family.

I thanked the doctors of Durrës for the proven professionalism, dedication and humanism, so that Bledari already has a stable condition, out of danger for life.

I call on the Prosecution and the Police, to investigate this ugly election crime quickly, as well as the perpetrators and those who ordered this assassination to be arrested without delay and to be brought to justice.

Let us all calmly and resolutely move towards the April 25 Referendum to restore democracy and the rule of law, for an Albania free from gangs and corruption, where the daughters and sons of compassionate mothers should not be forced to leave, but live to calm and full of hope for their future in our beloved Homeland.

“I can’t wait to meet Bledar as soon as he comes out of the hospital”, declared the President of Albania.