Presidenti i Filipineve Rodrigo Duterte paralajmëroi se do të urdhërojë policinë dhe ushtrinë të vrasin këdo që “shkakton telashe” mes një karantine një-muajshe që kërkon të ndalojë epideminë e koronavirusit në vend.

“Le të jetë një paralajmërim për të gjithë – dëgjoni qeverinë në këtë kohë sepse është e rëndësishme që të ketë bindje”, i tha ai kombit mbrëmë. “Dhe mos lëndoni profesionistët e kujdesit shëndetësor, mjekët … sepse është një krim i rëndë”.

“Urdhërat im për policinë dhe ushtrinë: nëse dikush është në telashe dhe jeta juaj është në rrezik, qëlloni dhe vitini”,shtoi ai.

Duterte gëzon namin e të pamëshirshmit ndaj përdoruesve dhe trafikantëve të drogës, duke urdhëruar ekzekutimin e tyre kudo që hasen.

 

Philippine President Rodrigo Duterte has warned that he will order police and military to kill anyone who “causes trouble” amid a month-long quarantine that seeks to halt the coronavirus epidemic in the country.

“Let it be a warning to everyone – listen to the government at this time because it is important to have conviction,” he told the nation last night. “And don’t hurt health care professionals, doctors … because it’s a serious crime.”

“My orders to the police and the army: if anyone is in trouble and your life is in danger, shoot and shoot,” he added.

Duterte enjoys the ruthless reputation of drug users and traffickers, ordering their execution wherever they are encountered.