Në Greqi pritet të mbyllen edhe shkollat fillore. Mediat greke raportojnë se vendimi pritet të bëhet i ditur gjatë ditës sot.

Më herët, zëdhënësi i qeverisë Stelios Petsas kishte paralajmëruar vendimin, i cili pritet të shpallet pasdite nga Ministri i Arsimit Niki Kerameos.

Vihet re se vendimi për mbylljen e shkollave fillore nuk merret sepse shkollat ​​janë një vatër transmetimi, por sepse nga njëra anë lëvizja do të jetë e kufizuar, nga ana tjetër do të dërgohet mesazhi se gjërat janë shumë serioze.

Sugjerimi i specialistëve të sëmundjeve infektive për mbylljen e shkollave fillore ishte bërë në fillim të kësaj jave dhe kishte të bënte me Selanikun.

Sidoqoftë, përhapja e pandemisë po ndryshon të dhënat, pasi gjithnjë e më shumë zona po hyjnë në “zonën e kuqe”.

Primary schools are also expected to close in Greece. Greek media report that the decision is expected to be announced later today.

Earlier, government spokesman Stelios Petsas had announced the decision, which is expected to be announced this afternoon by Education Minister Niki Kerameos.

It is noted that the decision to close primary schools is not made because the schools are a hotbed of transmission, but because on the one hand the movement will be limited, on the other hand the message will be sent that things are very serious.

The suggestion of infectious disease specialists for the closure of primary schools was made earlier this week and had to do with Thessaloniki.

However, the spread of the pandemic is changing the data, as more and more areas are entering the “red zone”.