Nesër, 11 janar 2021 do të nis në Shqipëri vaksinimi i personave të parë anti-COVID! Lajmi është bërë i ditur nga kryeministri Edi Rama me anë të një reagimi të shkurtër, ku shkruan “Lajm i mirë. Nesër nisim vaksinimin anti COVID-19”.

Fushata e cila ka moton “Shqipëria buzëqesh” do të nisë ditën e nesërme në stadiumin “Air Albania” në Tiranë. Vaksinimi do të fillojë me bluzat e bardha, pastaj me mësuesit, policët dhe moshat madhore mbi 75-vjeç. Zyrtarisht Shqipëria ka siguruar 500 mijë vaksina anti-COVID të Pfizer nga kompania BioNTech, teksa vijojnë bisedimet me Astrazeneca dhe Moderna.

 

Tomorrow, January 11, 2021, the vaccination of the first anti-COVID persons will start in Albania! The news was announced by Prime Minister Edi Rama through a short reaction, where he wrote “Good news. Tomorrow we start vaccination against COVID-19”.

The campaign which has the motto “Albania smiles” will start the next day at the stadium “Air Albania” in Tirana. Vaccination will start with white shirts, then with teachers, police officers and adults over 75 years old. Albania has officially secured 500,000 Pfizer anti-COVID vaccines from BioNTech, as talks with Astrazeneca and Moderna continue.