Pas protestave dhe dhunës në Kongres, Kryebashkiakja e Uashigtonit, Muriel Boëser, pasi ka lajmëroi vendosjen e shtetrrethimit 24-orësh, ka shpallur gjendjen e emergjencës për 15 ditë

Me anë të një postimi në Twitter, ajo ka thënë se protestuesit kanë qenë të armatosur dhe kishin për qëllim dhunën dhe shkatërrimin.

“Shumë prej protestuesve që erdhën në Capitol ishin të armatosur dhe kishin për qëllim dhunën dhe shkatërrimin. Ata kanë qëlluar me tulla, shishe dhe armë dhe motivimi i tyre është i vazhdueshëm”, tha ajo në një deklaratë.

Urdhri do të zgjas deri më 21 janar, një ditë pasi Joe Biden do të inaugurohet president. Ndërkohë, një nga masat e marrë ditën e djeshme nga Boëser ishte vendosja e shtetrrethimit në Uashigton për 24 orë.

Following the protests and the violence in the Congress, the Mayor of Washington, Muriel Boeser, after announcing the imposition of the 24-hour curfew, has declared a state of emergency for 15 days.

Through a post on Twitter, she said the protesters were armed and aimed at violence and destruction.

“Many of the protesters who came to the Capitol were armed and aimed at violence and destruction. “They fired at bricks, bottles and weapons and their motivation is constant,” she said in a statement.

The order will last until January 21, a day after Joe Biden will be inaugurated president. Meanwhile, one of the measures taken yesterday by Boeser was the imposition of a 24-hour curfew in Washington.