Policia Kufitare, masa të shtuara për parandalimin dhe goditjen e paligjshmërisë.

Vihet në pranga 1 shtetas indian, pasi tentoi të dilte nga Shqipëria me pasaportë të dyshuar si të falsifikuar.

Procedohet penalisht edhe 1 shtetas polak të cilit iu gjet në mjet, 1 armë gjuetie pa lejen përkatëse.

Në vijim të punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e aktivitetit të kundërligjshëm në drejtim të falsifikimit dhe përdorimit të dokumenteve të falsifikuara, kalimit të paligjshëm të kufirit apo armëmbajtjes pa leje, shërbimet e Policisë Kufitare të Qafë Thanës në dalje të Republikës së Shqipërisë, kanë goditur dy raste të paligjshmërisë, konkretisht:

Gjatë verifikimit të dokumentacionit të shtetasit indian S. E., 28 vjeç, rezultoi se ky shtetas ishte paraqitur me një pasaportë të dyshuar si të falsifikuar, e cila i ishte vjedhur një shtetasi tjetër indian.

Gjithashtu gjatë kontrollit të ushtruar në mjetin tip “Toyota” të shtetasit polak M. M., 52 vjeç, iu gjet një armë gjahu tip pushkë (pneumatike) pa lejen përkatëse, e cila iu bllokua në cilësinë e provës materiale.

Veprimet e mëtejshme proceduriale në lidhje me këto raste, u kryen nga specialistët për hetimin e krimeve në Komisariatin e Policisë Pogradec, të cilët bënë arrestimin në flagrancë të shtetasit S. E., si edhe filluan procedimin penal në gjendje të lirë ndaj shtetasit M. M.
Materialet i kaluan Prokurorisë të Rrethit Gjyqësor Pogradec për veprime të mëtejshme.

Border Police, increased measures to prevent and crack down on illegality.

1 Indian citizen is handcuffed, after he tried to leave Albania with a passport suspected of being forged.

1 Polish citizen was also prosecuted and 1 hunting weapon was found in his vehicle without the relevant permit.

Following the work to prevent, identify and crack down on illegal activity in terms of forgery and use of forged documents, illegal border crossing or illegal possession of weapons, the services of the Border Police of Qafe Thana at the exit of the Republic of Albania, have hit two cases of illegality, namely:

During the verification of the documentation of the Indian citizen S. E., 28 years old, it turned out that this citizen had presented himself with a passport suspected of being forged, which had been stolen from another Indian citizen.

Also during the control exercised in the vehicle type “Toyota” of the Polish citizen M. M., 52 years old, was found a shotgun type (pneumatic) without the relevant permit, which was blocked as material evidence.

Further procedural actions in relation to these cases were carried out by the specialists for the investigation of crimes at the Pogradec Police Commissariat, who made the arrest in flagrante delicto of the citizen S. E., as well as initiated criminal proceedings against the citizen M. M.
The materials were forwarded to the Pogradec Judicial District Prosecutor’s Office for further action.