Një pjesë e territorit të Shqipërisë gjatë natës është goditur nga fenomeni i ashtuquajtur “liqeni i ftohtë”, i cili shkaktoi përmbytjet vdekjeprurëse në Gjermani dhe Belgjikë dhe u drejtua për në Ballkan. Mbi territorin tonë nata u karakterizua nga një mot me reshje shiu, por pa shkaktuar probleme.

Megjithatë sipas “MeteoAlb” Republika e Shqipërisë gjatë ditës së sotme do të karakterizohet nga kthjellime dhe vranësira të herë pas herëshme gjatë paradites.

Por mesdita dhe kryesisht pasditja do të sjellin shpeshtim të vranësirave, të cilat do të gjenerojnë rrebeshe shiu në pjesën më të madhe të vendit tonë. Nuk do të mungojnë edhe stuhitë afatshkurtra e të izoluara të breshrit. Orët e mbrëmjes përmirësojnë përkohësisht kushtet e motit në vendin tonë.

Temperaturat e ajrit mbeten konstante në vlerat minimale por ulen me 3 gradë në vlerat maksimale duke u luhatur nga 14°C mëngjesi deri në 32°C mesdita. Era do fryjë mestare me shpejtësi deri 35 km/h, nga drejtimi Verior-Verilindor ndërsa në det të hapur krijohet dallgëzim deri 3 ballë.

Kosova
Vijon ndikimi i motit të paqëndrueshëm duke bërë që paraditja dhe mbrëmja të jenë me alternime kthjellimesh dhe vranësirash. Por pas mesditës sërish vranësirat sjellin rrebeshe shiu dhe stuhi ere.

Maqedonia e Veriut
Do të mbetet në ndikimin e kthjellimeve dhe vranësirave kalimtare deri pak pas mesditës kur vranësirat pësojnë zhvillim duke sjellë rrebeshe shiu, shoqëruar me stuhi lokale breshëri.

Rajoni dhe Europa
Kthjellimet mbizotërojnë në brigjet e Egjeut, Europën Jugperëndimore dhe atë Veriore. Por në Rajonin Jugor, Qendror dhe atë lindor vijon ndikimi i motit të vranët, i cili sjellë rrebeshe shiu dhe ere të fortë.

Part of the territory of Albania during the night was hit by the phenomenon of the so-called “cold lake”, which caused deadly floods in Germany and Belgium and headed for the Balkans. Over our territory the night was characterized by rainy weather, but without causing problems.

However, according to “MeteoAlb”, the Republic of Albania during today will be characterized by occasional clearings and eclipses during the morning.

But the noon and mainly the afternoon will bring more frequent eclipses, which will generate rain showers in most of our country. Short-term and isolated hail storms will also be present. The evening hours temporarily improve the weather conditions in our country.

Air temperatures remain constant at minimum values ​​but decrease by 3 degrees to maximum values ​​ranging from 14 ° C in the morning to 32 ° C at noon. The wind will blow moderate with speed up to 35 km / h, from the North-Northeast direction, while in the open sea there will be waves up to 3 points.

Kosova
The influence of unstable weather continues, making the morning and evening alternating between clear and dark. But after noon again the eclipses bring rainstorms and wind storms.

Northern Macedonia
It will remain under the influence of clearings and transient eclipses until shortly after noon when eclipses develop bringing rain showers, accompanied by local hail storms.

Region and Europe
Clearness prevails on the shores of the Aegean, Southwestern and Northern Europe. But in the Southern, Central and Eastern Region the influence of the dead weather continues, which brings rainstorms and strong winds.