Shqiptarët do të përballen thuajse me çdo fenomen të motit gjatë kësaj jave duke filluar nga shiu, furtunat, te dëbora dhe rrezet e diellit.

E hëna pasdite
Siç raporton Meteoalb, ditët në vijim do të jenë ato që konsiderohen “klasike” të dimrit, me qiellin e mbuluar në pjesën më të madhe të kohës me re, ndërsa reshjet e dëborës do të jenë të dëndura në pjesën veri-lindore dhe jug-lindore të vendit.

Mesnata mes të hënës dhe të martës
Ndërkohë, gjatë të mërkurës dhe të enjtes moti do të jetë i kthjellët, por mjaft i ftohtë me tempetura që do të zbresin deri në -6 gradë celcius.

E martë, pasdite
Ndryshe nga më parë, reshjet e dëborës do të përfshijnë hapësirë më të mëdha duke zbritur deri në malësinë e Tiranës dhe të gjithë pjesën qendrore të veriut të Shipërisë. Reshje dëborë do të ketë sot edhe nesër gjithashtu edhe në pjesën malore të jugut të vendit.

Albanians will face almost every weather phenomenon this week starting from rain, storms, snow and sunlight.

Monday afternoon
As Meteoalb reports, the following days will be what are considered “classic” of winter, with the sky covered most of the time with clouds, while the snowfall will be heavy in the north-eastern and south- eastern of the country.

Midnight between Monday and Tuesday
Meanwhile, on Wednesday and Thursday the weather will be clear but quite cold with temperatures that will drop to -6 degrees Celsius.

Tuesday, afternoon
Unlike before, the snowfall will cover larger areas descending to the highlands of Tirana and the entire central part of northern Albania. There will be snowfall today and tomorrow as well as in the mountainous southern part of the country.