Edi Rama në një komunikim live njoftoi edhe njëherë vendimin drastik mbi kufizimin e lëvizjeve nga sot në orën 13:00 deri të hënën në orën 05:00.

Rama i bëri thirrje qytetarëve, në një formë kërcënuese duke i thënë se në qoftëse nuk keni marrë vesh me të mirë tani do të merrni me pahir. Ai theksoi se do të ketë gjoba të majme ndaj atyre që thyejnë rregullat, madje mund të përballen edhe me forcën e policisë apo edhe ushtrisë.

Ndër të tjera Rama u shpreh se nismës që qytetarët nga Vlora kanë paralajmëruar se do dalin në ballkon dhe do shajnë virusin nga motra, do t’i bashkohet nga larg.

Ai tha:

Më shkruanin nga Vlora se kanë vendosur të dalin sot në ballkon për të sharë virusin nga motra. Cudi si kanë duruar kaq gjatë, por në paumndësi të këtij rituali i bashkohem nismës, por me kusht qe ta bëjnë nga ballkoni dhe mos të bëjnë xhap jashtë derës.
Nuk na mbetet gjë tjetër veçse të shohim nëse qytetarët vlonjatë do ta bëjnë diçka të tillë. Mesa duket kryeministri është gati t’i bashkohet sharjeve nga motra.

Edi Rama in a live communication announced once again the drastic decision on restricting movements from today at 13:00 to Monday at 05:00.

Rama appealed to the citizens, in a threatening form, saying that if you did not get along well you would now be commemorated. He stressed there would be heavy fines on those who break the rules, and could even face police or even the army.

Among other things, Rama said that the initiative that citizens from Vlora have announced that they will come out to the balcony and curse the virus from their sister, will join them from afar.

He said:

I was told by Vlora that they had decided to go out to the balcony today to cure the virus from my sister. Strange how they have endured so long, but in vain of this ritual join the initiative, but provided that they do from the balcony and do not jeep out the door.
We have nothing left to see if the boiling citizens will do it. It looks like the prime minister is ready to join in the scolding by the sister.