Një skuter i vjetër “Ciao”, i vjedhur 32 vjet më parë u gjet dhe u kthye tek pronari nga karabinierët e Novafeltria (Rimini), të cilët akuzuan një shtetas shqiptar 42-vjeçar për marrjen e mallrave të vjedhura.

‘Ansa” shkruan se motori i vjedhur në vitin 1988 u gjurmua nga policia gjatë kontrolleve në një aksident rrugor të ndodhur në maj në komunën e Villa Veruçhio.

Burri që drejtonte mjetin e vogël ishte përfshirë në një aksident për shkak të konsumit të alkoolit, duke përfunduar në dhomat e urgjencës me një prognozë 20-ditore.

Në vendin e aksidentit, policia konstatoi se mjeti nuk kishte targa dhe dokumente pronësie. Nga kontrollet pasuese në shasi u zbulua se ‘Ciao’ ishte vjedhur në Bolonjë në 1988 dhe se pronari i ligjshëm kishte vdekur disa vjet më parë.

Në përfundim të hetimit, 42 vjeçari u raportua për “drejtim mjeti në gjendje të dehur”, përveç posedimit të sendeve të vjedhura.

Më në fund, karabinierët duke qenë se pronari kishte ndërruar jetë, ia kthyen mjetin e vogël vëllait të tij. Mediat italiane shkruajnë se ai e priti me habi kur pa se skuteri u kthye…mbase e kishte harruar për shkak të periudhës kaq të gjatë.

An old Ciao scooter, stolen 32 years ago, was found and returned to its owner by carabinieri from Novafeltria (Rimini), who accused a 42-year-old Albanian citizen of taking stolen goods.

“Ansa” writes that the motorcycle stolen in 1988 was tracked by the police during the controls in a road accident that occurred in May in the municipality of Villa Veruçhio.

The man driving the small vehicle was involved in an accident due to alcohol consumption, ending up in the emergency rooms with a 20-day prognosis.

At the scene of the accident, the police found that the vehicle did not have license plates and ownership documents. Subsequent checks revealed that Ciao had been stolen in Bologna in 1988 and that the rightful owner had died a few years earlier.

At the end of the investigation, the 42-year-old was reported for “driving while intoxicated”, in addition to possessing stolen items.

Eventually, the carabinieri returned the vehicle to his brother after the owner died. Italian media write that he received her with surprise when he saw that the scooter was back… perhaps he had forgotten it because of such a long period.