Anija më e madhe e ndërtuar ndonjëherë, do të shënojë një moment të rëndësishëm këtë fundjavë.
“Wonder of the Seas” i Royal Karaibe do të prekë ujin për herë të parë, pasi ajo ka qenë në ndërtim e sipër për më shumë se një vit. Anija tani po zhvendoset në një “stendë të lagësht” ku zhvillimi do të vazhdojë.

Ishte menduar të debutonte në 2021, por me ndërlikime nga shpërthimi i koronavirusit kjo u shty përsëri në 2022. Anija mund të mbajë 6360 pasagjerë dhe është gati 330 ft (101 m) më e gjatë se RMS Titanic (904 ft) dhe 165 ft (50 m) më e gjatë se Kulla Eiffel. Kostoja e përgjithshme e ndërtimit ishte 1,046 miliard paund.

Megjithëse duket diçka e pazakontë të ndërtohen anije të reja duke marrë parasysh kufizimet e lëvizjeve për shkak të pandemisë së koronavirusit, është konsideruar gjerësisht nga kompania e lundrimit se industria do të vazhdojë të rritet pasi të hiqen kufizimet.

View this post on Instagram

Royal Caribbean's Wonder of the Seas is set to be the largest ship ever made and is to touch water after spending over a year in construction. The vessel is now moving into a “wet dock” where development will continue. It was meant to debut in 2021 but with complications from the coronavirus outbreak this has been pushed back to 2022. The vessel can accommodate 6360 passengers and comprises of 7 neighbourhoods – Royal Promenade, Central Park, Boardwalk, Entertainment Zone, Sports Zone, Youth Center complex, Wellness complex. It is nearly 330 ft (101 m) longer than RMS Titanic (904 feet altogether) and 165 ft (50 m) longer than Eiffel Tower at a staggering 1,228 feet! The overall building cost was 1,046 billion pounds. Though seemingly unusual to have new ships under construction considering ships aren’t sailing right now, it is widely regarded by cruise company that the industry will continue to grow once te restrictions are removed and with that a large demand for those who have been waiting.

A post shared by UNILAD Adventure (@uniladadventure) on

 

The largest ship ever built, will mark an important moment this weekend.
Royal Caribbean “Wonder of the Seas” will touch the water for the first time, as it has been under construction for over a year. The ship is now being relocated to a “wet stand” where development will continue.

It was supposed to debut in 2021, but with complications from the coronavirus outbreak this was postponed back to 2022. The ship can carry 6360 passengers and is nearly 330 ft (101 m) longer than the RMS Titanic (904 ft) and 165 ft ( 50 m) longer than the Eiffel Tower. The total cost of construction was 46 1.046 billion.

Although it seems unusual to build new ships given the movement restrictions due to the coronavirus pandemic, it is widely considered by the cruise company that the industry will continue to grow once the restrictions are lifted.