Liria e dy shqiptarëve që ishin arratisur nga burgjet mori fund ditën e sotme kur u kapën nga policia greke. Në zonën e Neapolit në Selanik u kap 36-vjecari teksa po lëvizte me automjet. Gjatë kontrollit, ai i paraqiti dokument identifikimi të rremë, por pasi iu gjet armë dhe fishekë në kroskot, policia nisi hetimet.

Më pas rezultoi se shoferi ishte shqiptar që kishte marrë leje në shkurt të vitit 2017 nga burgu i Kasandrës ku vuante dënimin me burg të përjetshëm për vrasje e armëmbajtje, por nuk u kthye më.

Një tjetër shqiptar u kap në zonën e Manoladha, i cili kishte një armë zjarri kallashnikov me një krëhër me 30 fishekë dhe një palë dorashka brenda mjetit të tij. Edhe ai kishte marrë leje nga burgu në 24.04.2019 dhe nuk ishte kthyer më.

Mediat greke shkruajnë se vuante dënim me 21 vjet e 8 muaj burg për grabitje, trafik droge, armëmbajtje dhe falsifikime. Ndërkohë dyshohej se po bëhej gati për një tjetër krim me armën që ju kap, por ende mbetet e paqartë se për në cilin vend ishte drejtuar.

The release of two Albanians who had escaped from prisons ended today when they were captured by the Greek police. The 36-year-old was caught driving in the Naples area of ​​Thessaloniki. During the search, he presented a false identification document, but after weapons and ammunition were found on the dashboard, police launched an investigation.

It later turned out that the driver was an Albanian who had obtained a permit in February 2017 from the Kasandra prison where he was serving a life sentence for murder and possession of a weapon, but never returned.

Another Albanian was caught in the area of ​​Manoladha, who had a Kalashnikov firearm with a comb with 30 bullets and a pair of gloves inside his vehicle. He too had received permission from the prison on 24.04.2019 and had not returned.

Greek media write that he was sentenced to 21 years and 8 months in prison for robbery, drug trafficking, possession of weapons and forgery. Meanwhile, it was suspected that he was getting ready for another crime with the weapon he seized, but it still remains unclear to which country he was headed.