A health employer checks a Covid-19 coronavirus test in Kozani, on October 16, 2020. - A densely populated northern Greek region went into a new coronavirus lockdown on Friday after scores of new infections this month. The curbs will remain in place until October 29 in the Kozani region, home to some 150,000 inhabitants, Greece's public protection agency said. (Photo by Sakis MITROLIDIS / AFP)

 

Në Greqi, janë shënuar 790 raste të reja me koronavirus duke shënuar rekord infeksionesh ditore në shtetin fqinj.

Ndërkohë që 10 persona e kanë humbur betejën me këtë sëmundje, duke e çuar numrin e përgjithshëm të viktimave në 574. Në 24 orët e fundit janë shëruar 272 pacientë.

Rajoni me më shumë të infektuar në 24 orët e fundit ishte Atikës me 227, ndjekur nga Selaniku me 181.

Aktualisht në intubim po trajtohen 84 qytetarë, ndërkohë që mosha mesatare e tyre është 65-vjeç. Shumica e tyre janë burra dhe të moshës 70 vjeç e lart.

In Greece, 790 new cases of coronavirus have been reported, setting a record for daily infections in the neighboring country.

While 10 people have lost the battle with this disease, bringing the total number of victims to 574. In the last 24 hours 272 patients have been cured.

The most infected region in the last 24 hours was Attica with 227, followed by Thessaloniki with 181.

Currently, 84 citizens are being treated for intubation, while their average age is 65 years old. Most of them are men and aged 70 and over.