Italia fqinje pritet që të përfshihet nga moti i keq këtë të diel. Siç raportojnë mediat vendase, i gjithë vendi pritet që të përfshihet nga shiu, bora dhe stuhi të forta.

Bazuar në parashikimet e disponueshme, Departamenti i Mbrojtjes Civile në vend ka lëshuar një paralajmërim të ri për kushtet e pafavorshme të motit. Alarmi i kuq është dhënë në Friuli Venezia Giulia dhe Bolzanos.

Nga mbrëmja pritet që të nisin reshjet e dendura të shiut, si dhe stuhitë në Toskana, Liguria, Lombardia, Veneto, Provincat Autonome të Trentos dhe Bolzano dhe Friuli Venezia Giulia. Reshjet e shiut do të zëvendësohen nga ato të borës në lartësitë 800-1000 metra. Njoftohet po ashtu se kryesisht priten reshje të shumta shiu, shtrëngata dhe erëra të forta.

Kujtojmë se nga moti i keq do të përfshihet edhe vendi ynë duke nisur nga e hëna. Java pritet të karakterizohet nga reshje të dendura shiu në pjesën jug-perëndimore të vendit.

Reshjet do të jenë të dendura gjatë natës kryesisht në trekëndëshin Vlorë-Gjirokastër-Fier ku sasia pritet të jetë 10, madje deri në 20 milimetra shi në orë në zona të caktuara.

 

Neighboring Italy is expected to be affected by bad weather this Sunday. As local media reports, the whole country is expected to be covered by heavy rain, snow and storms.

Based on the available forecasts, the Department of Civil Protection in the country has issued a new warning for adverse weather conditions. The red alert was given to Friuli Venezia Giulia and Bolzano.

Heavy rains are expected in the evening, as well as storms in Tuscany, Liguria, Lombardy, Veneto, the Autonomous Provinces of Trento and Bolzano, and Friuli Venezia Giulia. Rainfall will be replaced by snow at altitudes of 800-1000 meters. It is also reported that heavy rains, thunderstorms and strong winds are expected.

We remind you that due to bad weather, our country will be included starting from Monday. The week is expected to be characterized by heavy rainfall in the southwestern part of the country.

Rainfall will be heavy at night mainly in the Vlora-Gjirokastra-Fier triangle where the amount is expected to be 10, even up to 20 millimeters of rain per hour in certain areas.