Forcat RENEA kanë rrethuar mbrëmjen e sotme zonën në afërsi të Burgut të Peqinit, ku dyshohet se është fshehur Talo Çela, një nga personat më të kërkuar të momentit, i përfshirë edhe në grabitjen e Rinasit dhe atentatit të fundit në Durrës, ku u ekzekutuan dy vëllezërit Haxhia.
Operacioni është përqendruar në lagjen “Teqe”, teksa dyshohet se gjatë aksionit ka pasur edhe të shtëna me armë.

Lidhur me këtë operacion priten të mësohen më shumë detaje në orët në vijim.

Kush është Talo Çela, njeriu më i kërkuar i momentit që është rrethuar nga RENEA dhe FNSH në Peqin

Talo Çela dhe vëllezërit Besmir dhe Viktor Haxhia
Talo Çela është person i shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar, pasi Gjykata për Krimet e Renda Tiranë i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprat penale “Vrasja e punonjësit të policisë” kryer në bashkëpunim, mbetur në tentativë, “Vjedhja me armë e kryer në bashkëpunim”, në kuadër të grupit të strukturuar kriminal dhe “Vrasja me paramendim, kryer në bashkëpunim”.

Çela është autori i dyshuar i ngjarjes së datës 9 prill 2019, ndodhur në pistën e aeroportit “Nënë Tereza”, në Rinas, Tiranë, ku persona të maskuar, nën kërcënimin e armëve të zjarrit, kanë arritur të vjedhin një sasi të konsiderueshme vlerash monetare të cilat po ngarkoheshin në avion dhe më pas gjatë shkëmbimit të zjarrit me Policinë, mbeti i vrarë njëri prej autorëve kryesorë të kësaj ngjarjeje.

Gjithashtu ky ai dyshohet se fshihet pas atentatit me armë zjarri të 2 vëllezërit Haxhia në Durrës. Emri i Talo Çelës ka dalë në dritë përmes dëshmisë së të penduarit të drejtësisë, Klevis Alla, të arrestuar për vrasjen e vëllezërve Haxhia. E bashkë me të, Report Tv mëson ekskluzivisht, se në kërkim është shpallur edhe Nuredin Dumani. Bashkëpunëtori i drejtësisë ka deklaruar se ditën e vrasjes kanë qenë edhe vetë Talo Çela dhe Nuredin Dumani, dhe e gjitha sipas tij lidhet me disa lekë të humbura.

Deri tani në pranga për vrasjen e dy vëllezërve janë 22-vjeçari Klevis Alla, që bashkëpunoi me policinë duke treguar se ku kishin hedhur armët e krimit të përdorura në atentatin ndaj vëllezërve Haxhia dhe Altin Ndoci. Ndërsa në këkrim janë Talo Çela dhe Nuredin Dumani.

RENEA forces have surrounded this evening the area near Peqin Prison, where it is suspected that Talo Çela, one of the most wanted persons of the moment, is hiding, also involved in the robbery of Rinas and the last assassination in Durrës, where two people were executed. the Haxhia brothers.
The operation is focused on the “Teqe” neighborhood, as it is suspected that during the action there were also gunshots.

More details about this operation are expected to be learned in the following hours.

Who is Talo Çela, the most wanted man of the moment who is surrounded by RENEA and FNSH in Peqin

Talo Çela and brothers Besmir and Viktor Haxhia
Talo Çela is a person declared nationally and internationally wanted, after the Court for Serious Crimes in Tirana has assigned the security measure “Prison arrest”, for the criminal offenses “Murder of a police officer” committed in collaboration, remaining attempted. Theft with a weapon committed in cooperation “, within the structured criminal group and” Premeditated murder, committed in cooperation “.

Çela is the suspected perpetrator of the event of April 9, 2019, occurred on the runway of the airport “Mother Teresa”, in Rinas, Tirana, where masked persons, under the threat of firearms, have managed to steal a significant amount of monetary values which were being loaded on the plane and then during the exchange of fire with the Police, one of the main perpetrators of this event was killed.

He is also suspected of hiding behind the assassination attempt of the 2 Haxhia brothers in Durrës. The name of Talo Çela has come to light through the testimony of the penitent of justice, Klevis Alla, arrested for the murder of the Haxhia brothers. Together with him, Report Tv learns exclusively that Nuredin Dumani has also been declared wanted. The collaborator of justice has stated that on the day of the murder were also Talo Çela and Nuredin Dumani, and according to him everything is related to some lost money.

So far in handcuffs for the murder of the two brothers are 22-year-old Klevis Alla, who cooperated with the police by showing where they had thrown the weapons of crime used in the assassination of brothers Haxhia and Altin Ndoci. While in search are Talo Çela and Nuredin Dumani.