Një nga efektivët e RENEA-s që mori pjesë në aksion, tregon për ABC News se, 71 vjeçari fillimisht u qëllua me armë tip MP4 nga një distancë e vogël, duke u marrë një plumb në kraharor.

Teksa ishte i plagosur, ai u kërkoi ndihmë punonjësve të policisë. Gjatë këtyre thirrjeve, efektivët shemben derën dhe u përballën sërish me breshërinë e plumbave. Pikërisht në këtë moment, forcat RENEA hodhën gaz lotsjellës, por Zhidru vazhdonte të qëllonte.

Në këtë situatë, dhe në kushtet e vetëmbrojtjes, është urdhëruar që ai të eliminohet nga një snajper, i vendosur përballë pallatit 5-katësh.

Gjatë gjithë operacionit, forcat e policisë e kanë mbajtur Zhidrun në mbikëqyrje me kamera termike. Kjo gjë dëshmohet edhe nga momentet kur drejtuesit e lartë të policisë kalojnë pranë pallatit të Zhidrus, pasi u siguruan që ai ndodhej në krahun tjetër të banesës.

Pas ngjarjes, policia gjeti në banesën e tij, tritol e disa municione.

One of the RENEA operatives who took part in the action, tells ABC News that the 71-year-old was initially shot with an MP4 type weapon from a short distance, taking a bullet in the chest.

As he was injured, he sought the help of police officers. During these calls, the officers knocked on the door and again faced the barrage of bullets. Just at this moment, RENEA forces fired tear gas, but Zhidru continued firing.

In this situation, and in terms of self-defense, he was ordered to be eliminated by a sniper, stationed opposite the 5-storey palace.

Throughout the operation, police forces kept Zhidrun under surveillance with thermal cameras. This is also evidenced by the moments when senior police leaders pass near Zhidrus’s palace, after making sure he was on the other side of the apartment.

After the event, police found in his apartment, TNT and some ammunition.