Policia e banoret qendrojne ne breg teksa trupi i elefantit nxirret nga lumi
Një elefant shtatzënë ka vdekur pasi besohet se banorët i dhanë për të ngrënë një ananas më një kapsollë fishekzjarresh të fshehur brenda, e cila i shpërtheu në gojë.

Rasti shokues në Indi ka shkaktuar një hetim kriminal për mizori ndaj kafshëve, njoftonin zyrtarët pyjorë që kishin dëshmuar vdekjen makabre të kafshës pas shpërthimit të kapsollës në gojë.

Incidenti ndodhi në provincën e Palakkad në jug të Indisë, ku fermerët vendas shpeshherë përdorin fruta me fishekzjarre për të vrarë elefantët që dëmtojnë të mbjellat e tyre.

India ka popullatën më të madhe në botë të elefantëve aziatikë, që konsiderohen specie e rrezikuar, por dhe incidentet mes kafshëve e njerëzve janë të shpeshta pasi elefantët hyjnë shpesh në vandbanimet njerëzore teksa kërkojnë për ushqim.

Autoritetet nxjerrin nga uji elefantin e vdekur shtatzene

Deshmitari Mohan Krishnan postoi pamje te elefantit para se te vdiste.

Police and residents are standing on the shore as the elephant’s body is pulled out of the river
A pregnant elephant has died after it was believed that residents gave it to a pineapple to eat with a capsule of fireworks hidden inside, which exploded in their mouths.

The shocking case in India has sparked a criminal investigation into animal cruelty, forest officials said after witnessing the macabre death of the animal after the capsule exploded in its mouth.

The incident took place in the southern Indian state of Palakkad, where local farmers often use fireworks to kill elephants that are harming their crops.

India has the world’s largest population of Asian elephants, which are considered an endangered species, but incidents between animals and humans are frequent as elephants often enter human habitats as they search for food.

Authorities are removing the dead elephant from the water

Witness Mohan Krishnan posted pictures of the elephant before he died