Pasi 1 viti në kërkim janë arrestuar vëllezërit Klement dhe Eldi Çala të cilët kërkoheshin nga Policia për grabitjen spektakolare në prill të vitit të kaluar në Rinas të 4.6 milionë eurove.

Më 9 prill të 2019 një grup personash arritën që të marrin sasinë e parave të transportuara me blinda nga bankat e nivelit të dytë në Shqipëri jashtë shtetit nëpërmjet Rinasit. Pas një përplasje me Policinë mbeti i vdekur Admir Murataj, person afër Klement Çalës pasi së bashku grabitën blindat po 2 vite më parë afër Rinasit.

Pas hetimeve të shumta Policia vendosi në pranga kosovarin Ragio Hajdinin, Elton Piklin, Renaldo Sulajn, Oltion Veselin, Saimir Çelën, Alkond Bengasin dhe Hasan Kanaçin.

Më pas hetimet u shtrinë në Elbasan aty ku u zbulua se furgoni me nënshkrimin hetimi tatimor fals ishte modifikuar në një sevis të këtij qyteti. Në kërkim u shpallën pikërisht vëllezërit Klement dhe Eldi Çala të cilët u arrestuan sot përreth afër 1 viti teksa në kërkim vijon të jetë Talo Çela bashkëpuntor i tyre.

Në operacionin për kapjen e tyre u angazhuan 300 forca policie në tre qyteti Durrës, Tiranë dhe Elbasan teksa njoftohet se janë sekuestruar armë, automjete dhe para.

NJOFTIMI I POLICISË

Policia e Shtetit

Megaoperacion për kapjen e personave me rrezikshmëri të lartë shoqërore ne fushën e vjedhjeve me armë.

Operacioni, nga Departamenti i Policisë Kriminale, Forca e Posaçme Operacionale në Policinë e Shtetit, njësia speciale FAST Albania, RENEA dhe Drejtoritë Vendore te Policisë Durrës, Tiranë e Elbasan.

Në operacion janë përfshirë 300 forca policore.

Sekuestrohen armë zjarri, sasi të mëdha vlerash monetare dhe automjete.

Arrestohen vëllezërit Klement dhe Eldi Çala.

Vëllezërit, të akuzuar për një sërë grabitjesh më armë dhe dhunë në zonën e Rinasit dhe në aeroportin e Rinasit.

Për detaje të mëtejshme të operacionit do t’ju njoftojmë në përfundim të operacionit.

 

After a year of searching, brothers Clement and Eldi Çala, who were wanted by the police for spectacular robbery in April last year in Rinas of 4.6 million euros, were arrested.

On April 9, 2019, a group of people managed to obtain the amount of money shipped by commercial banks in Albania abroad through Rinas. Admir Murataj, a person close to Klement Çala, was killed after a clash with the police after robbing the blinds two years ago near Rinas.

After numerous investigations, the police detained Kosovars Ragio Hajdin, Elton Piklin, Renaldo Sulaj, Oltion Veselin, Saimir Çela, Alkond Bengas and Hasan Kanaci.

Investigations were then extended to Elbasan where it was discovered that the van with the signature of the false tax investigation had been modified into a sevice of this city. The search revealed exactly the brothers Clement and Eldi Çala who were arrested today for about a year while Talo Çela continues to be their accomplice.

In the search operation, 300 police forces were deployed in the three cities of Durres, Tirana and Elbasan, reportedly seizing weapons, vehicles and money.

 

POLICE NOTICE

state police

Mega operation for the capture of persons of high social risk in the field of armed robbery.

The operation, by the Department of Criminal Police, the Special Operational Force in the State Police, the special unit FAST Albania, RENEA and the local Durres Police Directorates, Tirana and Elbasan.

The operation involved 300 police forces.

Seized firearms, large amounts of cash and vehicles.

Brothers Clement and Eldi Çala are arrested.

The brothers, charged with a series of armed robberies and violence in the Rinas area and at the Rinas airport.

We will let you know at the end of the operation for further details of the operation.