Reshjet intensive në zonat veriore të vendit kanë bërë që Lumi i Sylbicës në bashkinë e Tropojës të dalë nga shtrati dhe të dëmtojë aksin Bajram Curr-Valbonë. Rrëshqitjet e dherave e kanë bërë të pakalueshme rrugën, duke bërë që 80 banorë në zonën e Bjeshkëve të mbeten të izoluar.

Burime bëjnë me dije se kjo zonë është mjaft problematike me rifillimin e reshjeve dhe pastrami i përkohshëm nuk është zgjidhja por duhet ndërtimi i mureve mbajtës si dhe vendosja e rrjetave mbrojtëse. Pamjet janë gati apokaliptike, ku fuqia e ujit ka marrë përpara një shtëpi druri, si dhe ka dëmtuar rëndë ambientet e një lokali në këtë zonë.

Intense rains in the northern areas of the country have caused the Sylbica River in the municipality of Tropoja to overflow and damage the Bajram Curr-Valbona axis. Landslides have made the road impassable, leaving 80 residents in the Bjeshkëve area isolated.

Sources suggest that this area is quite problematic with the resumption of rainfall and temporary cleaning is not the solution but the construction of retaining walls and the installation of protective nets is needed. The images are almost apocalyptic, where the power of water has taken over a wooden house, as well as severely damaged the premises of a restaurant in this area.