Camila Graciano, 31 vjeç me profesion mësuese, ishte tetë muajshe shtatzënë kur u infektua me koronavirus, në qytetin e Anapolis në shtetin qendror brazilian të Goias, në një festë të që miqtë e saj i kishin organizuar. Vetëm disa ditë më vonë ajo u shtrua në spital, por shëndeti i saj u përkeqësua dhe humbi jetën. Mjekët ishin të detyruar të përshpejtonin lindjen e foshnjes dhe bënë mrekullinë pasi arritën të shpëtojnë atë.

Familja e saj e dinte se shtatzania ishte rrez ik për infektim nga pandemia dhe ishin kujdesur shumë që 31-vjecarja të mos dilte nga shtëpia. Vëllai i të ndjerës tha se kolegët e saj të punës organizuan një festë surprizë për beben në javët e fundit të shtatzanisë së saj, siç është traditë në shumë vende kristiane. Por një nga miqtë ishte pozitiv me koronavirus, por pa simptoma. Përkundër ashpërsisë së gjendjes së zonjës Graciano, familja kishte shpresë të madhe që ajo të shërohej, dhe madje ajo po tregonte shenja të përmirësimit të dukshëm.

Z. Ambrosio vuri në dukje:

Menjëherë pas lindjes, ajo tregoi një përmirësim të madh. Edhe mjekët thanë të kishim besim, sepse gjendja e sa po përmirësohej. Megjithatë të premten e kaluar ajo filloi të përkeqësohej dhe vdiq të nesërmen.
Vëllai i saj tha se të premten ajo filloi të përkeqësohej, pasi virusi ishte shumë fuqishëm, dhe ajo nuk pati asnjë shans për të mbijetuar.

Brazili ka shënuar 3,669,995 raste me COVID-19 dhe 116,580 viktima.

Burimi:The Sun| JOQ Albania

Camila Graciano, a 31-year-old teacher, was eight months pregnant when she became infected with the coronavirus in the city of Annapolis in the central Brazilian state of Goi,, at a party organized by her friends. Only a few days later she was hospitalized, but her health deteriorated and she lost her life. Doctors were forced to speed up the birth of the baby and did the miracle after they managed to save him.

Her family knew the pregnancy was a risk for infection from the pandemic and had taken great care that the 31-year-old would not leave the house. The deceased’s brother said her work colleagues organized a surprise party for the baby in the last weeks of her pregnancy, as is the tradition in many Christian countries. But one of the friends was positive with coronavirus, but without symptoms. Despite the severity of Ms. Graciano’s condition, the family had high hopes that she would recover, and even she was showing signs of noticeable improvement.

Mr Ambrosio noted:

Shortly after giving birth, she showed great improvement. Even the doctors told us to be confident, because the condition was improving. However last Friday she started to get worse and died the next day.
Her brother said that on Friday she started to get worse as the virus was very strong, and she had no chance of surviving.

Brazil has recorded 3,669,995 cases of COVID-19 and 116,580 victims.