Ngricat për shkak të reshjeve të shumta të dëborës i kanë marrë jetën një tjetër të moshuare në Peshkopi.

Ngjarja e rëndë është shënuar pasditen e së dielës në fshatin Limjan të Njësisë Administrative Kastriot të Dibrës.

E moshuara e sëmurë, humbi jetën rrugës për në spitalin Rajonal të Dibrës, ku po transportohej me një makinë private, por kjo ka ngecur për shkak të dëborës që kishte bllokuar rrugën.

Të rinj të fshatit kanë ndihmuar me lopata për hapjen e rrugës por ka qenë e pamundur të mundësonin lëvizjen në kohë të fuoristradës. E moshuara nuk ka mundur të përballojë edhe të ftohtin e acartë, duke ndërruar jetë pa mbërritur në spital.

Sakaq, edhe të dielën një e moshuar humbi jetën teksa transportohej nga Saranda për në spitalet Covid në Tiranë, kur ambulanca doli nga rruga për shkak të ngricës dhe u përplas me murin.

Frosts due to heavy snowfall have taken the life of another elderly woman in Peshkopi.

The serious incident took place on Sunday afternoon in the village of Limjan in the Kastriot Administrative Unit of Dibra.

The sick old woman lost her life on the way to the Dibra Regional Hospital, where she was being transported by a private car, but this has stalled due to the snow that had blocked the road.

Village youths helped with shovels to open the road but it was impossible to enable timely movement of the off-road vehicle. The elderly woman could not withstand the bitter cold, dying without arriving at the hospital.

Also on Sunday, an elderly woman lost her life while being transported from Saranda to the Covid hospitals in Tirana, when the ambulance went off the road due to frost and crashed into the wall.