Ministria e Shëndetësisë ka bërë me dije se 9 pacientë kanë humbur jetën nga koronavirusi gjatë 24 orëve të fundit në vendin tonë: 44 vjeç dhe 69 vjeç nga Tirana, 60 vjeçe nga Mati, 65 vjeçe nga Durrësi, 66 vjeç Tropojë, 68 vjeç nga Pogradeci, 71 vjeçe nga Elbasani, 71 vjeç nga Berati, 78 vjeç nga Korça.

Po gjatë këtyre orëve, kanë rezultuar pozitivë 327 persona dhe janë shëruar 57 pacientë, ndërsa situata mbetet e rëndë në spitale. Aktualisht janë 293 pacientë të shtruar në spitalet Covid.

Njoftimi i plotë: Ju informojme për situatën në 24 orët e fundit të përhapjes së virusit Sars Cov2, rastet e reja dhe situatën në spitalet Covid.

Aktualisht në 3 spitalet Covid, po trajtohen 293 pacientë, 14 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e mjekëve, ne 24 oret e fundit, kanë humbur jetën 9 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në 2 spitalet Covid: 44 vjeç dhe 69 vjeç nga Tirana, 60 vjeçe nga Mati, 65 vjeçe nga Durrësi, 66 vjeç Tropojë, 68 vjeç nga Pogradeci, 71 vjeçe nga Elbasani, 71 vjeç nga Berati, 78 vjeç nga Korça.

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1472 testime, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 327 qytetarë të prekur nga virusi SARS-COV2.

Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:
152 raste në Tiranë, 25 në Durrës, 14 në Lezhë, 12 në Mirditë, nga 11 raste në Korçë, Elbasan, 10 në Kavajë, 9 në Gjirokastër, nga 7 raste në Shkodër, Lushnje, Berat, nga 5 raste në Kukës, Tropojë, nga 4 raste në Devoll, Mallakastër, Përmet, Gramsh, nga 3 raste në Fier, Kurbin, Vlorë, Librazhd, Ura Vajgurore, Fushë Arrëz, nga 2 raste në Pukë, Dibër, Prrenjas, Kuçovë, nga 1 rast në Krujë, Kamëz, Pogradec, Tepelenë, Roskovec, Bulqizë, Peqin, Klos, Skrapar, Cerrik.
Në 24 orët e fundit janë shëruar 57 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 11,246 që nga fillimi i epidemisë.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën thirrje qytetarëve të mos e ulin vigjilencën për zbatimin e masave antiCOVID, ruani distancën fizike me persona që nuk janë familjarët tuaj, kujdesuni për higjienën personale dhe mbani maskën në ambientet jashtë shtëpise.
Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga COVID19.
Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për sherbim psikologjik te specializuar dhe të sigurt si dhe për çdo informacion tjetër rreth COVID19.

COVID-19 – Statistika (1 Nëntor 2020)
Raste të reja ditore 327
Të shëruar ne 24 orë 57
Të shtruar në spitale 293
Humbje jete në 24 orë 9
Testime ditore 1472

Testime totale 126,692
Raste pozitive 21,202
Raste të shëruara 11,246
Raste Aktive 9,438
Humbje jete 518

The Ministry of Health has announced that 9 patients have lost their lives from coronavirus during the last 24 hours in our country: 44 years old and 69 years old from Tirana, 60 years old from Mati, 65 years old from Durres, 66 years old from Tropoja, 68 years old from Pogradec , 71 years old from Elbasan, 71 years old from Berat, 78 years old from Korça.

During these hours, 327 people tested positive and 57 patients were cured, while the situation remains serious in hospitals. There are currently 293 patients admitted to Covid hospitals.

Full notification: We inform you about the situation in the last 24 hours of the spread of Sars Cov2 virus, new cases and the situation in Covid hospitals.

Currently in 3 Covid hospitals, 293 patients are being treated, 14 in intensive therapy of which 5 patients are intubated.

Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 9 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in 2 Covid hospitals: 44 years old and 69 years old from Tirana, 60 years old from Mati, 65 years old from Durres, 66 years old Tropoja, 68 years old from Pogradec, 71 years old from Elbasan, 71 years old from Berat, 78 years old from Korça.

During the last 24 hours 1472 tests were performed, out of which 327 citizens affected by the SARS-COV2 virus tested positive.

Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:
152 cases in Tirana, 25 in Durrës, 14 in Lezha, 12 in Mirdita, 11 cases in Korça, Elbasan, 10 in Kavaja, 9 in Gjirokastra, 7 cases in Shkodra, Lushnje, Berat, 5 cases in Kukes, Tropoja , from 4 cases in Devoll, Mallakastër, Përmet, Gramsh, from 3 cases in Fier, Kurbin, Vlora, Librazhd, Ura Vajgurore, Fushë Arrëz, from 2 cases in Puka, Dibër, Prrenjas, Kuçovë, from 1 case in Krujë, Kamëz , Pogradec, Tepelena, Roskovec, Bulqiza, Peqin, Klos, Skrapar, Cerrik.
In the last 24 hours 57 citizens have recovered, bringing the number of recovered to 11,246 since the beginning of the epidemic.

The Ministry of Health and Social Protection calls on citizens not to reduce their vigilance for the implementation of antiCOVID measures, maintain physical distance from persons who are not your family members, take care of personal hygiene and keep the mask outside the home.
Contact your family doctor or call the National Emergency Service on 127 if you suspect that you or a loved one is affected by COVID19.
Call the toll free line 0800 40 40 to contact your family doctor, for specialized and safe psychological service as well as for any other information about COVID19.

COVID-19 – Statistics (1 November 2020)
New daily cases 327
Healed in 24 hours 57
Hospitalized 293
Loss of life in 24 hours 9
Daily tests 1472

Total testing 126,692
Positive cases 21,202
Healed cases 11,246
Active Cases 9,438
Loss of life 518