Koronavirusi mund të mbijetojë në sipërfaqe të vështira, siç janë ekranet e telefonit, deri në një javë dhe ofron rrugë të mundshme infeksioni, paralajmërojnë shkencëtarët.

Virusi përhapet përmes cirklave të pështymës, të lëshuara nga kolla apo teshtima dhe mbetja mund të jetë e fuqishme për 7 ditë në sipërfaqe të tilla si doreza dhe aparate.

Ekspertët paralajmërojnë se telefonat mund të jenë duke vepruar në përhapjen e virusit vdekjeprurës, duke këshilluar që ata të fshihen të paktën dy herë në ditë me një dezinfektues.

Coronavirus can survive on hard surfaces, such as phone screens, for up to a week and offers potential pathways to infection, scientists warn.

The virus spreads through the saliva circles, released by coughing or sneezing, and the residue can be strong for up to 7 days on surfaces such as gloves and apparatus.

Experts warn that phones may be acting to spread the deadly virus, advising that they be wiped at least twice a day with a disinfectant.