Një kërkues metalesh në Irlandën e Veriut zbuloi një thesar të vërtetë me monedha ari 500-vjeçare ndërsa kishte dalë për të kërkuar për unazën e humbur të një shoku të tij.

Paul Raynard shpërtheu në lot kur aparati i tij zbuloi një sasi ari me vlerë 100 mijë paund ndërsa ishte me pushime në Ballycastle në Irlandën e Veriut.

44-vjeçari gjeti plot 84 monedha, të cilat datonin në vitet 1500, në atë kohë kur ishte në pushtet Mbreti Henri VII. Babai i dy fëmijëve nga Keighley në Yorkshire tha për mediat se ky ishte një nga momentet që kishte ëndërruar për një kohë të gjatë.

“Ishte një moment që nuk mund të përshkruhet me fjalë. Është njësoj si kur kontrollon numrat e biletës dhe shikon që ke fituar xhekpotin. Ende nuk mund ta besoj” deklaroi 44-vjeçari fatlum.

Çifti ishte me pushime së bashku me një mik, kur ai iu kërkoi ta ndihmonin për të gjetur unazën e tij të humbur të martesës.

Searching for the lost ring, the man finds the treasure that made him rich

A Northern Ireland metal explorer discovered a real treasure trove of 500-year-old gold coins as he went out to search for a friend’s lost ring.

Paul Raynard burst into tears when his camera discovered a £ 100,000 worth of gold while on holiday in Ballycastle, Northern Ireland.

The 44-year-old found a total of 84 coins, dating back to the 1500s, when King Henry VII was in power. The father of two from Keighley in Yorkshire told media that this was one of the moments he had been dreaming about for a long time.

“It was a moment that cannot be described in words. It’s like when you check your ticket numbers and you see you’ve won the jackpot. I still can’t believe it, ”said the lucky 44-year-old.

The couple was on vacation together with a friend when he asked her to help him find his lost wedding ring.