Kina ka arrestuar udhëheqësin e një mashtrimi shumë milionësh, ku u shit tretësirë e kripur dhe ujë mineral, si vaksina anti-COVID.

Personi i arrestuar, i identifikuar si Kong, kishte hulumtuar modelet e paketimit të vaksinave të vërteta, përpara se të bënte më shumë se 58 mijë ‘vaksina’ të tijat.

Një grumbull vaksinash janë dërguar jashtë shtetit, por nuk dihet ende se në cilin vend. Kong është mes 70 personave të arrestuar për krime të ngjashme në Kinë, që prej nisjes së procesit të vaksinimit.

Kong dhe ekipi i tij bënë një fitim prej 2.78 milion dollarë, duke vendosur tretësirë të kripur, apo ujë mineral në shiringa dhe duke i shitur ato si vaksina kundër COVID në gusht të vitit të kaluar.

 

China has arrested the leader of a multimillion-dollar fraud that sold saline solution and mineral water as the anti-COVID vaccine.

The arrested person, identified as Kong, had researched the packaging models of real vaccines, before making more than 58 thousand ‘vaccines’ of his own.

A batch of vaccines have been sent overseas, but it is not yet known in which country. Kong is among 70 people arrested for similar crimes in China since the start of the vaccination process.

Kong and his team made a profit of $ 2.78 million by putting saline solution or mineral water in syringes and selling them as vaccines against COVID in August last year.