Moisi Habilaj i është arratisur drejtësisë italiane. Habilaj, i cili ishte nën masën e arrestit të shtëpisë, nuk është gjetur në banesë në momentin e kontrollit nga policia italiane, e cila tashmë e ka shpallur në kërkim vlonjatin, që është gjetur fajtor për akuzën e trafikut të drogës në kuadër të grupit të strukturuar kriminal.

Moisi Habilaj për disa muaj, ka qenë në arrest shtëpie në shtëpinë e një kushëriri në territorin e San Michele di Ganzaria, nga ku më pas gjatë kontrollit policor u zbulua se ishte larguar prej aty.

Kujtojmë se Gjykata e Apelit të Katanias e dënoi Habilajn përfundimisht me 15 vite e 5 muaj burg, duke mos ndryshuar asgjë nga vendimi i shkallës së parë.

Përveç Habilajt, në shtetin italian u dënuan me burg dhe Meridian Sula, Nezar Seiti, Antonino Riela, Vinçenso Spanpinato, Angjelo Buzaka, Xhanluka Pasavanti dhe Xhuzepe Greko.

Ndërkohë që në Shqipëri procesi për Habilajt u përmbyll me një dënim me shërbim prove për ish-ministrin e brendshëm Saimir Tahiri, si dhe për ish-drejtorin e Policisë së Shtetit Jaeld Çela, pasi nuk u provua akuza për pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal.

Dosja e Tahirit pritet që të jetë pjesë e një procesi të ri në Gjykatën e Lartë, në momentin që kjo e fundit do të jetë funksionale.
Moisi Habilaj has escaped from Italian justice. Habilaj, who was under house arrest, was not found in the apartment at the time of the search by the Italian police, which has already declared the Vlora man wanted, who has been found guilty of drug trafficking within the group of structured criminal.

Moisi Habilaj for several months, has been under house arrest at the home of a cousin in the territory of San Michele di Ganzaria, from where later during the police control it was discovered that he had left.

Recall that the Court of Appeal of Catania sentenced Habilaj to 15 years and 5 months in prison, not changing anything from the decision of the first instance.

In addition to Habilaj, Meridian Sula, Nezar Seiti, Antonino Riela, Vincenzo Spanpinato, Angjelo Buzaka, Gianluca Pasavanti and Giuseppe Greco were also sentenced to prison in the Italian state.

Meanwhile, in Albania, the trial for Habilaj ended with a probation sentence for former Interior Minister Saimir Tahiri, as well as for the former director of the State Police, Jaeld Çela, as no charges of participating in a structured criminal group were proven.

Tahiri’s file is expected to be part of a new process in the Supreme Court, once the latter will be functional