Një 19 vjeçar nga Bolonja, Alessandro Asoli ka helmuar nënën dhe babain e tij, i cili humbi jetën menjëherë ndërsa nëna e tij u dërgua në gjendje të rëndë në spital. Djali u arrestua në shtëpinë e gjyshërve të tij dhe po merret në pyetje pasi ai iu dha helm prindërve në darkën që kishte gatuar vetë.

Në kuzhinën e banesës u gjet gjithashtu një gotë me një substancë brenda që do të analizohet nga mjekësia ligjore. Alarmi u ngrit nga disa fqinjë, të cilët dëgjuan britma dhe zhurmë nga banesa. Stafi shëndetësor e gjeti çiftin në gjendje kritike, ku 57-vjeçari vdiq në vend ndërsa gruaja u dërgua me urgjencë në spitalin Maggiore në Bolonjë.

Mediat italiane kanë raportuar se substanca që djali dyshohet të ketë përdorur për të helmuar nënën e tij dhe partnerin e saj ende nuk është analizuar, por nga hipotezat e para mund të jetë një përbërje kimike e blerë në internet dhe e futur në një pjatë makarona me salmon që ai kishte përgatitur për të darke.

 

A 19-year-old from Bologna, Alessandro Asoli has poisoned his mother and father, who lost his life immediately while his mother was taken in serious condition to hospital. The boy was arrested at his grandparents’ house and is being questioned after he poisoned his parents at dinner he had cooked himself.

In the kitchen of the apartment was also found a glass with a substance inside that will be analyzed by forensics. The alarm was raised by several neighbors, who heard screams and noise from the apartment. Health staff found the couple in critical condition, where the 57-year-old died on the spot while the woman was rushed to Maggiore Hospital in Bologna.

Italian media have reported that the substance the boy allegedly used to poison his mother and her partner has not yet been analyzed, but from the first hypotheses it could be a chemical compound bought online and inserted into a pasta dish with salmon he had prepared for dinner.