Një incident i rëndë ka ndodhur gjatë ditëve të fundit mes një fregate gjermane dhe një anijeje turke në Mesdhe. “Spiegel” raporton se autoritetet turke bllokuan kryerjen e një kontrolli nga marina gjermane teksa ajo po lundronte në drejtim të portit të Misratas në Libi.

Gjithçka ndodhi teksa fregata gjermane “Hamburg” ishte duke lunduar në zonë në kuadër të misionit të përbashkët europian “Irini” për të parandaluar dërgimin e armëve në Libi.

Teksa marinarët gjermanë hipën në anije, qeveria turke i dërgoi një notë proteste asaj gjermane duke kërkuar bllokimin e kontrollit.

Kjo, sipas gazetës gjermane, bëri që ushtarakët të zbrisnin duke mos kryer asnjë kontroll.

Turqia është akuzuar vazhdimisht se po financon dhe mbështet ushtararakisht ushtrinë islamiste në Libi në luftimet kundër forcave të gjeneralit Khalifa Haftar për marrjen e vendit nën kontroll.

A serious incident has occurred in recent days between a German frigate and a Turkish ship in the Mediterranean. “Spiegel” reports that the Turkish authorities blocked the control of the German navy while it was sailing towards the port of Misrata in Libya.

It all happened while the German frigate “Hamburg” was sailing in the area as part of the joint European mission “Irini” to prevent the shipment of weapons to Libya.

As German sailors boarded the ship, the Turkish government sent a note of protest to the German, demanding a blockade of control.

This, according to the German newspaper, caused the military to come down without carrying out any control.

Turkey has been repeatedly accused of funding and militarily supporting the Islamist army in Libya in the fight against General Khalifa Haftar’s forces to take control of the country.