Një ngjarje e rëndë ka shokuar opinionin publik. Nëna e një fëmijë nga Florida që po merrte mësimet e para online në internet, u vra ndërsa 10-vjeçarja ishte duke bërë orën e mësimit me Zoom me klasën e saj, thotë policia. Të shtënat ndodhën të martën në 08:00 me kohën lokale (13:00 GMT) në Indiantoën, Florida, dhe dëshmitarë u bënë dhe pesë fëmijë të tjerë në shtëpi.

Sipas hetuesve mësuesi i vajzës dëgjoi sherrin dhe arriti të ulte zërin e e bisedës përpara se të dëgjoheshin të shtënat vdekjeprurëse.
I dyshuari, Donald Williams, 27 vjeç, u arrestua pasi iku me një biçikletë.

Maribel Rosado Morales, 32 vjeç, u vra në sy të katër fëmijëve të saj dhe dy kushërinjve. sipas Zyrës së Sherifit të Qarkut Martin.
Vajza, e cila ndjek shkollën fillore të Warfield, po ndiqte mësimet e para të fillimit të shkollës me zoom pasi pandemia e koronavirusit detyroi shkollat të vijonin mësimin online. Florida është një nga shtetet më të goditura në SHBA me mbi 542,000 infeksione.
Në një konferencë për shtyp, Sherif William Snyder tha se Z. Williams kishte shkuar në shtëpi për t’u zënë me ish-të dashurën e tij për shkak të një video bisede të bërë në Facebook.

“Mësuesi uli zërin e bisedës me qëllim që asnjë fëmijë të mos e dëgjonte ndërsa vetë pa 10 vjeçaren të mbyllte veshëtë me duar ” vazhdoi ai, duke shtuar se ekrani i zoom doli menjëherë i zi pas reagimit të fëmijës .

Një plumb madje kishte goditur edhe kompjuterin.
Ëilliams u arrestua teksa përpiqej të arratisej.
Ai është akuzuar për vrasje, si dhe ndaj tij do të rëndojnë akuza të tjera që mund të rëndojnë dënimin pasi krimi u krye në prani të fëmijëve të mitur.

Departamenti i Fëmijëve dhe Familjeve në Florida do të kujdeset për të gjetur shtëpi të reja për fëmijët e viktimës, të cilët janë të gjithë midis moshës 10 deri në 17 vjeç, thonë hetuesit.

A serious event has shocked public opinion. The mother of a child from Florida who was taking her first online lessons online was killed while the 10-year-old was doing Zoom lesson with her class, police say. The shootings occurred Tuesday at 8 a.m. local time (1 p.m. GMT) in Indiana, Florida, and five other children were witnessed at home.

According to investigators, the girl’s teacher heard the quarrel and managed to lower the volume of the conversation before the deadly shots were heard.

The suspect, Donald Williams, 27, was arrested after fleeing on a bicycle.

Maribel Rosado Morales, 32, was killed in front of her four children and two cousins. according to the Martin County Sheriff’s Office.
The girl, who attends Warfield Elementary School, was attending her first zoom school start-up lessons after the coronavirus pandemic forced schools to attend online classes. Florida is one of the hardest hit states in the US with over 542,000 infections.

At a news conference, Sheriff William Snyder said Mr Williams had gone home to date his ex-girlfriend over a video chat on Facebook.
“The teacher lowered the volume of the conversation so that no child could hear it while he himself saw the 10-year-old close her ears with her hands,” he continued, adding that the zoom screen turned black immediately after the child’s reaction.
A bullet had even hit the computer.

Williams was arrested as he tried to escape.
He has been charged with murder, and he will face other charges that could aggravate his sentence after the crime was committed in the presence of minor children.

The Florida Department of Children and Families will take care of finding new homes for the victim’s children, who are all between the ages of 10 and 17, investigators say.