Mediat greke kanë publikuar pamje nga stërvitja e ushtrisë greke në ishujt Karpathos, në jug-perëndim të Rodosit dhe në Egje.

Pamjet nga stërvitja ishin si një kundërpërgjigje që Greqia bën ndaj Turqisë. Në të morën pjesë tre krahët e saj, siç janë marina, forcat ajrore dhe ato të këmbësorisë.

Në këtë proces forcat greke fundosen edhe një anije të vjetër të ushtrisë pasi e qëlluan me me silurë prej nëndetëseve si edhe me predha të anijeve luftarake.

Kjo stërvitje po kryhet si pasojë e tensionit mes dy shteteve kur Greqia ka deklaruar se do djegë këdo që tenton të shkelë në tokën e tyre.

Është shumë e qartë se ky është një kërcënim i drejtpërdrejt ndaj Turqisë pasi u zbulua së fundmi edhe plani i tyre për pushtimin e Greqisë i hartuar në 2014-ën.

Të dyja vendet janë në një krizë të raporteve të tyre prej disa kohësh për shkak të kërkimeve për gaz në Egjeun Lindor.

Turqia kërkon që nga pasuritë nëndetare të përfitojë edhe ajo si edhe turqit në Qipron Turke, ndërsa Greqia, Qiproja, Izraeli dhe Egjipti kanë nënshkruar një marrëveshjes mes tyre për shfrytëzimin e gazit.

Greek media have published footage of the Greek army training in the Carpathian Islands, southwestern Rhodes and in the Aegean.

The images from the exercise were like a response that Greece makes to Turkey. It was attended by three of its wings, such as the Navy, the Air Force and the Infantry.

In the process, Greek forces sank an old army ship after firing on it with submarine torpedoes as well as warships.

This exercise is being carried out as a result of tension between the two countries when Greece has stated that it will burn anyone who tries to trespass on their land.

It is very clear that this is a direct threat to Turkey, as their plan to invade Greece in 2014 was recently revealed.

Both countries have been in a crisis of their relations for some time due to gas exploration in the Eastern Aegean.

Turkey wants to benefit from submarine assets as well as the Turks in Turkish Cyprus, while Greece, Cyprus, Israel and Egypt have signed an agreement between them on gas exploitation.