Princi Charles ka rezultuar pozitiv për koronavirusin.

Clarence House konfirmoi se mbreti 71-vjeçar ishte diagnostikuar me sëmundjen COVID-19 në një deklaratë të lëshuar këtë mëngjes.

Trashëgimtari i fronit thuhet se ka shfaqur “simptoma të buta”, por “përndryshe mbetet në shëndet të mirë”, dhe është vetë-izoluar në Skoci me Dukeshën e Cornwall – i cili ka provuar negativ.
“Princi i Uellsit ka testuar pozitiv për koronavirusin”, thuhet në deklaratë.
“Ai ka shfaqur simptoma të buta por përndryshe mbetet në shëndet të mirë dhe ka punuar nga shtëpia gjatë ditëve të fundit si zakonisht.

“Dukesha e Cornwall gjithashtu është testuar, por nuk ka virus. Në përputhje me këshillat qeveritare dhe mjekësore, Princi dhe Dukesha tani janë duke u izoluar në shtëpi në Skoci.

Prince Charles has tested positive for coronavirus.

Clarence House confirmed that the 71-year-old king had been diagnosed with COVID-19 in a statement released this morning.

The heir to the throne is said to have shown “mild symptoms” but “otherwise remains in good health”, and has isolated himself in Scotland with the Duchess of Cornwall – which has proven negative.
“The Prince of Wales has tested positive for coronavirus,” the statement said.
“He has had mild symptoms but otherwise remains in good health and has worked from home for the last few days as usual.

“The Duchess of Cornwall has also been tested, but there is no virus. In accordance with government and medical advice, the Prince and Duchess are now being isolated at home in Scotland.