Ministria e Shëndetësisë ka shkarkuar nga puna sanitaren e spitalit Shfeqet Ndroqi e cila duke u hequr si infermiere, i kishte marrë 8 mln lekë vajzës së një pacienteje të prekur me COVID e cila merrte trajtim mjekësor pranë këtij spitali.

Vajza e një zonje 55-vjeçare, e cila humbi betejën me Covid pas 28 ditësh lufte me këtë sëmundje, denoncoi faktin në media mbrëmjen e sotme, se si sanitarja e këtij spitali, i kishte marrë rreth 8 milionë lekë të vjetra për shërbimet ndaj nënës së saj.

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dënon me forcë veprimin e paligjshëm dhe korruptiv, të sanitares me inicialet T.A., tē spitalit “Shefqet Ndroqi”, i bërë publik sot në emisionin investigativ “STOP”. Ministria e Shëndetësisë i ka kërkuar drejtorisë së spitalit “Shefqet Ndroqi” shkarkimin e menjëhershëm nga detyra të sanitares me inicialet T.A.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i kërkon autoriteteve kompetente, të kryejnë sa më parë hetimin e këtij rasti, për ta çuar atë deri në fund. Akti i izoluar i një punonjëseje të papërgjegjshme, nuk mundet kurrësesi të njollosë punën e jashtëzakonshme dhe sakrificën e mijëra mjekëve dhe infermierëve në të gjithë Shqipërinë, në këtë kohë të vështirë të pandemisë.

MSHMS falënderon emisionin investigativ “STOP” për denoncimin e rastit në fjalë dhe siguron qytetarët se nuk do të tolerojë asnjë rast abuzimi me të drejtën e tyre për të marrë shërbimin shëndetësor që u takon”, thuhet në njoftimin e MSH.

The Ministry of Health has fired the sanitary worker of Shfeqet Ndroqi hospital, who, being removed as a nurse, had taken 8 million ALL from the daughter of a patient affected by COVID, who was receiving medical treatment at this hospital.

The daughter of a 55-year-old lady, who lost the battle with Covid after 28 days of fighting with this disease, denounced the fact in the media tonight, how the nurse of this hospital, had taken about 8 million old lekë for services to the mother its.

The Ministry of Health and Social Protection strongly condemns the illegal and corrupt action of the sanitary worker with the initials T.A., of the “Shefqet Ndroqi” hospital, made public today in the investigative show “STOP”. The Ministry of Health has requested the directorate of the hospital “Shefqet Ndroqi” the immediate dismissal of the nurse with the initials T.A.

The Ministry of Health and Social Protection asks the competent authorities to investigate this case as soon as possible, in order to complete it. The isolated act of an irresponsible employee can never tarnish the extraordinary work and sacrifice of thousands of doctors and nurses throughout Albania, in this difficult time of the pandemic.

 

MSHMS thanks the investigative show “STOP” for denouncing the case in question and assures the citizens that it will not tolerate any case of abuse of their right to receive the health service that belongs to them “, it is said in the announcement of MSH.