Një aksident fatal ndodhi paraditen e së shtunës kur dy vajza po udhëtonin me një automjet tip “Smart” në Kamzë. Vajza që e drejtonte mjetin, Deni Doku u përplas me një automjet tip Mercedes dhe për pasojë ndërroi jetë 22-vjeçarja Alida Spahiu.

Doku, e cila është e njohur në rrjetin social TikTok, publikoi një video pak orë pas aksidentit, ku duket e përlotur për mikeshën e saj, një veprim që shkaktoi reagime të shumta.

Lidhur me këtë ka folur dhe psikologia Almida Xhaferri. E ftuar mëngjesin e sotëm në “Abc-ja e mëngjesit”, psikologia u shpreh se mënyra se si vajza në fjalë e shfaq dhimbjen e saj nuk është e shëndetshme.

“Në gjykimin tim është një simptomë që njeriu nuk po e përjeton mirë realitetin e tij. Priremi t’i shmangemi realitetit kur nuk ndihemi mirë, kemi një lloj vetmie që nuk e përmbush askush në përditshmëri, kur nuk kemi miq real dhe konkret dhe bëjnë një lloj katarsesi. Mënyra ndoshta sesi personi po e shfaq dhimbjen e saj ndoshta nuk është fort e shëndetshme apo fort të ngjashme me normalitetin që jemi mësuar.

Por dhe kur ka shprehje të tilla tregon që po përballet me një situatë të vështirë që nuk po di ta menaxhojë në mënyrë të shëndetshme dhe kërkon një lloj ndërhyrjeje qoftë për të përpunuar traumën, qoftë aksidenti në vetvete dhe ndjenjat e fajit që mund të kesh qenë shkaktar për humbjen e një jete kaq të re“, u shpreh psikologia.

A fatal accident occurred on Saturday morning when two girls were traveling in a “Smart” type vehicle in Kamza. The girl who was driving the vehicle, Deni Doku, collided with a Mercedes type vehicle and as a result, 22-year-old Alida Spahiu died.

Doku, who is known on the social network TikTok, posted a video a few hours after the accident, where she looks tearful for her friend, an action that caused numerous reactions.

Psychologist Almida Xhaferri also spoke about this. Invited this morning to the “Morning Abc”, the psychologist said that the way the girl in question shows her pain is not healthy.

“In my opinion, it is a symptom that man is not experiencing his reality well. We tend to avoid reality when we do not feel well, we have a kind of loneliness that no one fulfills in everyday life, when we do not have real and concrete friends and they do a kind of catharsis. The way the person is displaying her pain is probably not very healthy or very similar to the normalcy we are used to.

But even when there are such expressions it shows that he is facing a difficult situation that he does not know how to manage in a healthy way and requires some kind of intervention either to process the trauma, or the accident itself and the feelings of guilt that you may have been cause for the loss of such a new life “, said psychology.