Një vajzë është vrarë ndërsa i dashuri i saj është përdhunuar dhe është tortuar për vdekje, nën mishërimin e asaj që konsiderohet si vrasje nderi. Kjo për shkak se vajza refuzoi të martohej me kushëririn e saj në Turqi.

Vilda Ince 24 vjeçe, u detyrua nga familja e saj që të martohej me kushëriri, me një ceremoni fetare. Mirëpo ajo refuzoi që ta pranonte këtë dhe kështu ia mbathi me të dashurin e saj Osman Celik, 25 vjeç, rreth 2 muaj më parë.

Familja e saj e kërkoi çiftin, por ishte thuajse e pamundur, deri kur ata u shfaqën në virgjilje të Vitit të Ri, në një festë në fshatin Bayramozu, në zonën e Kaman, në qendër të qytetit Kirsehir në Turqi.

Pasi mësuan se vajza e tyre ishte në Kaman, familja e gruas e ftoi çiftin në shtëpinë e tyre duke pretenduar se donin të bënin paqe. Dyshja e pranuan ftesën për të bërë paqe dhe shkuan në shtëpinë e familjes në fshat.

Por kur ata mbërritën, Vilda u dërgua në banjë ku u ther me thikë dhe i dashuri i saj u zhvesh dhe u përdhunua para se të goditej me thikë për vdekje, raportojnë mediat lokale. Pasi u vranë, trupat u dërguan në një gropë jashtë fshatit ku ishin mbuluar me dhe.

Kur familja e Osmanit nuk mundi të kontaktonte me djalin e tyre, ata raportuan situatën në polici.

Zyrtarët më pas arrestuan gjithë familjen Ince për t’i marrë në pyetje dhe pasi u morën në pyetje, anëtarët e familjes pranuan vrasjen dhe i treguan policisë se ku i varrosën trupat e tyre.

Policia tha se pasi morën trupat, ata arrestuan babanë e gruas, vëllain, kushëririn me të cilin ajo ishte detyruar të martohej dhe dy të afërm të tjerë të lidhur me vrasjet.
A girl has been killed while her boyfriend has been raped and tortured to death, in the embodiment of what is considered honor killing. This is because the girl refused to marry her cousin in Turkey.

Vilda Ince, 24, was forced by her family to marry her cousin, in a religious ceremony. But she refused to admit it and so ran away with her boyfriend Osman Celik, 25, about 2 months ago.

Her family asked for the couple, but it was almost impossible, until they appeared at the New Year’s virginity, at a party in the village of Bayramozu, in the Kaman area, in the center of Kirsehir town in Turkey.

After learning that their daughter was in Kaman, the woman’s family invited the couple to their home claiming they wanted to make peace. The couple accepted the invitation to make peace and went to the family home in the village.

But when they arrived, Vilda was taken to the bathroom where she was stabbed and her boyfriend stripped and raped before being stabbed to death, local media report. After they were killed, the bodies were sent to a pit outside the village where they were covered in earth.

When Osman’s family could not contact their son, they reported the situation to the police.

Officers then arrested the entire Ince family for questioning, and after being questioned, family members confessed to the murder and told police where they buried their bodies.

Police said that after taking the bodies, they arrested the woman’s father, brother, cousin she was forced to marry and two other relatives linked to the killings.