Saranda Bogujevci, është vajza kosovare e cila humbi një pjesë të familjes së saj që në moshë fare të njomë, kur ishte vetëm 13 vjeç, nga forcat serbe.

Ajo i mbijetoi 16 plumbave dhe humbi 14 anëtarë të familjes së saj, përfshirë nënën dhe dy vëllezërit në luftën e Kosovës në vitet 1998-1999.

Pasi lufta përfundoi, ajo bashkë me 4 kushërinj u evokuan në Mançester të Anglisë, ku ajo u operua dhe vazhdoi mjekimin, si dhe studimet.

Në vitin 290014 Saranda u kthye në atdhe dhe dëshmoi përpara një gjykate serbe për krimet e serbëve. Familja e saj u shua katër ditë pas fillimit të sulmeve të NATO-s, në Podujevë, më 28 mars 1999. Ndër viktimat ishte dhe një fëmijë 2-vjeçar.

Ndërkohë 5 burra u burgosën për krimin në fjalë. Saranda, pasi u kthye nga Anglia, organizoi edhe një ekspozitë mu në mes të Beogradit, ku paraqiste humbjen e familjes së saj.

 

Saranda Bogujevci, is a Kosovar girl who lost part of her family at a very young age, when she was only 13 years old, by Serbian forces.

She survived 16 bullets and lost 14 members of her family, including her mother and two brothers in the 1998-1999 Kosovo war.

After the war ended, she and 4 cousins ​​were evacuated to Manchester, England, where she underwent surgery and continued her treatment and studies.

In 290014 Saranda returned to his homeland and testified before a Serbian court about the crimes of Serbs. Her family disappeared four days after the NATO attacks began in Podujevë / Podujevo on March 28, 1999. A 2-year-old child was among the victims.

Meanwhile 5 men were jailed for the crime in question. Saranda, after returning from England, organized an exhibition right in the middle of Belgrade, where she presented the loss of her family.