Reshjet e dendura të shiut në Elbasan gjatë natës kanë fryrë lumin e Shkumbinit duke rrezikuar që të dalë nga shtrati. Lumi është fryrë në pikat e tij maksimale nga prurjet e shumta të ujit, duke bërë që situata të jetë serioze.
Nësa reshjet vazhdojnë, të rrezikuara mbeten fusha e Cërrikut, zona e Peqinit, Rrogozhina, deri në grykëderdhjen e tij në Adriatik.

Edhe përroi i Zaranikës është fryrë dhe rrezikon gjithashtu të dalë nga shtatit. Dalja e tyre nga shtati mund të sjellë përmbytjen e tokave rreth tyre.

Ndërkohë kanë vazhduar rrëshqitjet e gurëve dhe inerteve në akset rrugore Elbasan-Qafëthanë, Gramsh-Korçë si dhe në mjaft rrugë dytësore që lidhin fshatrat me qytetet e qarkut.
Shtabi i Emergjencën vazhdon të mbajë të monitoruar situatën.

Heavy rains in Elbasan during the night have blown the Shkumbin River, threatening to get out of bed. The river is swollen at its maximum points by numerous water inflows, making the situation serious.
If the rains continue, the Cërrik plain, Peqin area, Rrogozhina, remain endangered until its estuary in the Adriatic.

The Zaranika stream is also swollen and is in danger of overflowing. Their outgrowth can bring about flooding of the lands around them.

Meanwhile, landslides and inerts have continued on the road axes Elbasan-Qafëthanë, Gramsh-Korçë as well as on many secondary roads that connect the villages with the cities of the region.
The Emergency Headquarters continues to monitor the situation.