Nga dita e hënë e në vazhdim, pritet që moti të jetë kryesisht i vranët, ku nuk do të mungojnë as reshjet intensive të shiut.

SHMU ka njoftuar se reshjet do të shtrihen në të gjithë territorin dhe do të jenë kryesisht në formën e shtrëngatave si dhe stuhive afatshkurtra.

“Megjithatë nuk do të mungojnë orët me diell dhe përçarje të vranësirave më së shumti në orët e mesditës”, parashikon SHMU.

Por ndërkohë më 25 prill parashikohet mot me diell dhe temperaturë të ngrohtë 18 gradë C.

Parashikimi nga SHMU:

Gjatë stinës së pranverës janë të njohura ditët me diell por gjithashtu edhe ditët apo javë të caktuara me reshje shiu.

Edhe kjo javë që presim përpara, duke nisur që nga dita e Hënë deri të Premten, ditët duket se do “kopjojnë” njëra-tjetrën. Moti do të jetë kryesisht i vranët dhe shoqëruar me reshje shiu të herëpashershme me intensitet të ulët dhe mesatar.

Reshjet do të shtrihen në të gjithë territorin dhe do të jenë kryesisht në formën e shtrëngatave si dhe stuhive afatshkurtër. Megjithatë nuk do të mungojnë orët me diell dhe përçarje të vranësirave më së shumti në orët e mesditës.

From Monday onwards, the weather is expected to be mostly cloudy, where there will be no lack of intense rain.

SHMU has announced that the precipitation will spread throughout the territory and will be mainly in the form of thunderstorms and short-term storms.

“However, there will be no lack of sunny hours and disruption of eclipses, mostly at noon,” predicts SHMU.

But meanwhile on April 25 sunny weather and warm temperature of 18 degrees C is forecast.

Forecast by SHMU:

During the spring season are known sunny days but also certain days or weeks with rain.

Even this week that we are looking forward to, starting from Monday to Friday, the days seem to “copy” each other. The weather will be mostly cloudy and accompanied by occasional low and medium intensity rain.

The precipitation will spread throughout the territory and will be mainly in the form of thunderstorms and short-term storms. However, there will be no lack of sunny hours and disturbances of eclipses, especially at noon.