Drejtoria Kufitare dhe e Emigracionit në Portugali (SEF) ka ndaluar një shqiptar dhe një shtetase të huaj me 27 maj në Aeroportin e Lisbonës pasi po përpiqeshin të hynin në Mbretërinë e Bashkuar me dokumente false.

Në një deklaratë nga SEF, kombësia e gruas nuk është bërë ende e ditur. Të dy personat po përpiqeshin të kalonin ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar, përmes Lisbonës. Ata u arrestuan gjatë kontrollit kufitar kur po përgatiteshin të hipnin në një avion që do të fluturonte nga Bristol, për në Mbretërinë e Bashkuar.

Drejtoria e Kufirit në Lisbonë, arriti të kapte të dy shtetasit bazuar në informacionin e homologëve të huaj.

 

The Portuguese Border and Immigration Directorate (SEF) detained an Albanian and a foreign national on May 27 at Lisbon Airport as they were trying to enter the UK with false documents.

In a statement from SEF, the woman’s nationality has not yet been made known. Both men were trying to cross into the UK illegally, via Lisbon. They were arrested during a border checkpoint while preparing to board a plane flying from Bristol to the United Kingdom.

The Lisbon Border Directorate managed to apprehend both citizens based on information from foreign counterparts.