Detaje të reja tronditëse kanë dalë ngjarja e një dite më parë në Kombinat, ku nëna dhe njëra prej vajzave u gjetën të pajetë në banesën e tyre, ndërs vajza tjetër është në spital.

Besonin tek ringjallja, prandaj u vetëflijuan! Detaje të reja tronditëse kanë dalë nga ngjarja e një dite më parë në Kombinat, ku nëna dhe njëra prej vajzave u gjetën të pajetë në banesën e tyre, ndërsa vajza tjetër është në spital.

Nga ana tjetër, vajza e cila ndodhet në spital, Blerta Josifi ka deklaruar para hetuesve: “Nuk e keni idenë çfarë kaluam ne për të fituar ringjalljen”. Ndërsa është shprehur se motra e saj kishte 15 muaj që kishte vdekur.
Nga dëshmitarët në Përmet bëhet e ditur se edhe babai i vajzave para disa vitesh është vetëflijuar duke u hedhur nga pallati.

Kunati i Zhaneta Josifit ka treguar se kishte më shumë se dy muaj që nuk kishte parë Zhanetën dhe vajzën e saj Blerta. “I shkova në shtëpi, kërkova Anisën, më tha nuk e lëmë të dalë se nuk ka bërë ditët e zotit”. Ai shprehet jashtë kamerave se Anisën kishte që nga muaji mars 2019 që nuk e kishte parë.

Sakaq, Dëshmitarët e Johovait në Tiranë thonë se familjar Josifi nuk ishte pjesë e kësaj organizate. Në një reagim për mediat, zëdhënësi për media i kësaj organizate Arben Lubonja thotë se gruaja dhe dy vajzat nuk janë shoqëruar asnjëherë me Dëshmitarët e Jehovait.

Ndërsa ish-fqinjët e familjes në Përmet thonë se edhe burri i Zhanetës është vetëflijuar para disa vitesh, duke u hedhur nga pallati.

Po si ndodhi ngjarja? Nënë e bijë u gjetën pa shenja jete në banesën e tyre, mbrëmjen e djeshme rreth orës 19:30 ndërsa vajza tjetër e familjes është dërguar në spital në gjendje të rëndë shëndetësore. Policia në njoftimin zyrtar tha se dyshimet e para janë për vetëflijim. Ndërsa u raportua nga vëllai i Zhanetës, pasi motra e tij dhe dy mbesat nuk i përgjigjeshin në telefon dhe nuk i hapnin as derën.

Ndërkohë drejtori i Policisë së Tiranës, Rebani Jaupi në një prononcim për mediat nga vendi i ngjarjes dhe se tek trupat e viktimave nuk ka pasur shenja dhune. Ai u shpreh se janë konstatuar shenja të mosushqyerjes, ndërsa vajzat ishin të arsimuara.

Flasin fqinjët e familjes Josifi në Përmet: Bashkëshorti i Zhanetës u hodh nga pallati, ishte me një dorë

Fqinjët e familjes Josifi në Përmet për Report Tv thonë se edhe aty njiheshin për njerëz të mirë. Sipas tyre, bashkëshorti i Zhanetës para disa vitesh u hodh nga pallati, për shkak të depresionit. Pas kësaj ngjarja gruaja dhe dy vajzat shkuan në Tiranë.

“Kjo kishte dy vajza dhe burrin. Bënte tregti, ishte goxha zonjë edhe burri ishte i shkëlqyer, por ishte me një krah. Ai është hedhur nga pallati para 5-6 vitesh. Më pas gruaja mori vajzat dhe iku në Tiranë. Ai burri ishte kryevepër, por edhe gruaja në punën e saj. Ai ndoshta u mërzit që ishte me një krah dhe u vetëvra. Më ka ardhur shumë gjynah. Me Jehovain nuk di gjë të kenë qenë ato”.

“Ishin njerëz shumë të mirë, nuk i bënin kujt keq. Kemi qenë në një lagje dhe kur kemi qenë të vogla me mamanë e saj luanim. I ati u hodh nga kati i katërt. Ishin shumë të mira. Ajo merrej fillimisht me tregti këtu, shisnin tek tregu”, u shprehën fqinjët.

“I njoh shumë mirë. Është gjynah që vajza të reja humbasin jetën që merren me Jehovain. Ato ishin vajza të mrekullueshme. Këtu ka shumë dëshmitarë të Jehovait.

“Jehovai nuk është një gjë e mirë, është e keqe. Më kanë ardhur në shtëpi dhe nuk i kam pranuar. Ato të shkatërrojnë jetën”.

Dëshmitarët e Johovait: Familja Josifi nuk është pjesë e organizatës tonë! E çmojmë jetën si gjënë më të shtrenjtë

Dëshmitarët e Johovait në Tiranë thonë se familjar Josifi nuk ishte pejsë e kësaj organizate. Në një reagim për mediat, zëdhënësi për media i kësaj organizate Arben Lubonja thotë se gruaja dhe dy vajzat nuk janë shoqëruar asnjëherë me Dëshmitarët e Jehovait.

“Jemi shumë të tronditur nga lajmi i bërë publik dje në media shqiptare për humbjen e jetës në familjen Josifi. Lajmi na hidhëron dhe u shprehim ngushëllimet tona familjarëve që kanë humbur njerëzit e tyre të afërm. Pjesëtarët e familjes Josifi jo vetëm që nuk kanë qenë pjesëtarë të organizatës sonë, por as nuk janë shoqëruar ndonjëherë me Dëshmitarët e Jehovait. Dëshmitarët e Jehovait kanë pikëpamjen e zotit për jetën dhe e çmojnë atë si gjënë më të shtrenjtë. vetëvrasja me pretendimin për të shkuar në një jetë më të mirë nuk përputhet me asnjë mënyrë me besimin e Dëshmitarëve të Jehovait”, thuhet në deklaratë.

Vetëflijimi i nënës dhe vajzës, dëshmia: E pyesja ku është Anisa, më thoshte është në gjumë
Një tjetër dëshmi trondistëse vjen nga një banore e pallatit ku jetonte Zhaneta Josifi me dy vajzat. Ajo thotë se ato kishin kohë që nuk dilnin nga banesa, ndërsa nuk pranon as persona të afërm.

“Kishim hyrje dalje, muhabet. Unë shkova në Greqi, kur u ktheva i vete dhe i them, ku e ke Anisën ? Fle gjumë tha. Shikoja nga dritarja dhe nuk dilnin, edhe dy lule që kishin aty po i thaheshin. I vete Zhanetës dhe i them, ku e ke Anisën, apo e ke në Gjermani. Vuri buzën në gaz dhe më tha: jo e kam këtu. Dy vjet unë as Blertën dhe as Anisën nuk i kam parë më. Momenti i fundit që kam parë Zhanetën ka qenë në mars. E pashë në supermarket poshtë dhe një ditë kur erdhi policia dhe bashkia që i sollën ushqime. I vajta para një muaj, i rashë derës. Lina më tha, të lutem shumë largohu nga shtëpia ime dhe mos ta pafsha bojën. Vinin edhe të afërmit, por nuk i pranonte”, u shpreh banorja.

Vetëflijimi i nënës dhe vajzës, familjari: Anisën kisha një vit që nuk e kisha parë! Zhaneta më tha nuk i ka bërë ditët e zotit

Kunati i Zhaneta Josifit ka treguar se se kishte më shumë se dy muaj që nuk kishte parë Zhanetën dhe vajzën e saj Blerta. “I shkova në shtëpi, kërkova Anisën më tha nuk e lëmë të dalë se nuk ka bërë ditët e zotit”. Ai shprehet jashtë kamerave se Anisën kishte që nga muaji mars 2019 që nuk e kishte parë.

Blerta Josifi që i mbijetoi vetë-flijimit është dërguar në urgjencën e psikiatrisë
Blerta Josifi, 34-vjeçarja e cila i mbijetoi vetëflijimit ditën e djeshme u dërgua në urgjencë, ku janë kryer të gjitha ekzaminimet e para. Më pas ajo është transferuar në shërbimin e urgjencës psikiatrike dhe ndodhen në gjendje të qetë.

 

Shocking details have emerged of the event the day before in Kombinat, where the mother and one of the girls were found dead in their apartment, while the other girl is in hospital.

They believed in the resurrection, so they sacrificed themselves! Shocking new details have emerged from the event the day before in Kombinat, where the mother and one of the girls were found dead in their apartment, while the other girl is in hospital.

On the other hand, the girl who is in the hospital, Blerta Josifi, stated before the investigators: “You have no idea what we went through to win the resurrection.” While it is stated that her sister had been dead for 15 months.
Witnesses in Përmet say that the girls’ father also sacrificed himself a few years ago by jumping from the palace.

Zhaneta Josif’s brother-in-law has indicated that she had not seen Zhaneta and her daughter Blerta for more than two months. “I went to his house, asked Anisa, she told me not to let her out because she didn’t do the god’s days.” He states outside the cameras that Anisa had not seen him since March 2019.

Meanwhile, Johova’s witnesses in Tirana say that the Josifi family was not part of this organization. In a statement to the media, Arben Lubonja, a spokesman for the organization, said the woman and her two daughters had never been in contact with Jehovah’s Witnesses.

While the former neighbors of the family in Përmet say that Zhaneta’s husband also sacrificed himself a few years ago, jumping from the palace.

But how did the event happen? The mother and daughter were found without signs of life in their apartment, yesterday evening around 19:30, while the other daughter of the family was sent to the hospital in serious condition. Police in the official announcement said that the first suspicions are for self-sacrifice. While it was reported by Zhaneta’s brother, as his sister and two granddaughters did not answer the phone and did not even open the door.

Meanwhile, the director of the Tirana Police, Rebani Jaupi, in a statement for the media from the scene and that there were no signs of violence on the bodies of the victims. He said there were signs of malnutrition while the girls were educated.

Neighbors of the Josifi family in Përmet speak: Zhaneta’s husband jumped out of the building, he was with one hand

Neighbors of the Josifi family in Përmet told Report Tv that even there they were known for good people. According to them, Zhaneta’s husband was thrown out of the palace a few years ago due to depression. After this event, the woman and the two girls went to Tirana.

“This had two daughters and a husband. He traded, he was quite a lady and the man was great, but he was with one arm. He was thrown out of the palace 5-6 years ago. Then the woman took the girls and fled to Tirana. That man was masterpiece, but also the woman in her work. He was probably upset that he was on one side and committed suicide. I am very sorry. I don’t know if they were with Jehovah. ”

“They were very good people, they didn’t hurt anyone. We were in a neighborhood and when we were little we played with her mother. Her father jumped from the fourth floor. They were very good. She was initially involved in trade here. , sold at the market, “said neighbors.

“I know them very well. It’s a pity that young girls are losing their lives with Jehovah. They were wonderful girls. There are a lot of Jehovah’s Witnesses here.

“Jehovah is not a good thing, he is bad. They came to my house and I did not accept them. They ruined my life”.

Johova’s Witnesses: The Joseph family is not part of our organization! We value life as the most expensive thing

Johova’s witnesses in Tirana say that the Josifi family was not part of this organization. In a statement to the media, Arben Lubonja, a spokesman for the organization, said the woman and her two daughters had never been in contact with Jehovah’s Witnesses.

“We are very shocked by the news made public yesterday in the Albanian media about the loss of life in the Josifi family. The news saddens us and we express our condolences to the family members who lost their loved ones. members of our organization, but have never been associated with Jehovah’s Witnesses. Jehovah’s Witnesses have God’s view of life and value it as the most precious thing. Suicide claiming to live a better life does not match no way with the trust of Jehovah’s Witnesses, ”the statement said.

Mother and daughter’s self-sacrifice, testimony: I asked her where Anisa was, she told me she was asleep
Another shocking testimony comes from a resident of the palace where Zhaneta Josifi lived with her two daughters. She says they haven’t been out of the apartment for a while, and she doesn’t even accept relatives.

“We had entrances and exits, conversations. I went to Greece when I came back and I told him, where are you Anisa? Sleep asleep, he said. I looked out the window and they didn’t come out, even the two flowers they had there were drying. and I tell her, where are you Anisa, or do you have her in Germany? She put her lip to the gas and told me: no, I have her here. they were in March. I saw him in the supermarket downstairs and one day when the police and the mayor who brought him food came. I went to them a month ago, I knocked on the door. even the relatives, but he did not accept them “, said the resident.

Sacrifice of mother and daughter, family member: I had not seen Anisa for a year! Zhaneta told me she did not do the lord’s days

Zhaneta Josif’s brother-in-law has indicated that she had not seen Zhaneta and her daughter Blerta for more than two months. “I went to his house, asked Anisa and she told me not to let her out because she didn’t do the god’s days.” He states outside the cameras that Anisa had not seen him since March 2019.

Blerta Josifi who survived the self-sacrifice was sent to the psychiatric emergency room
Blerta Josifi, 34, who survived the suicide bombing yesterday, was taken to the emergency room, where all the first examinations were performed. She was then transferred to the psychiatric emergency service and is in a stable condition.