Në 24 orët e fundit 6 qytetarë humbin jetën nga COVID-19. Ministria e Shëndetësisë njoftoi po ashtu se janë regjistruar 122 raste të reja.

Ndërkohë aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 185 pacientë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 22 në terapi intensive nga të cilët vetëm 8 pacientë janë të intubuar.

Sakaq shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 66 raste në Tiranë, 13 në Durrës, 7 në Kavajë, 5 në Elbasan, nga 4 raste Lezhë, Cerrik, nga 3 raste Shkodër, Kamëz, Vorë, nga 2 raste Krujë, Kurbin, Korçë, Berat, Malësi e Madhe, nga 1 rast Devoll, Vlorë, Mirditë, Tepelenë.

 

Njoftimi i plotë:

Dr. Flutura Beqo
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Që në fillim të këtij komunikimi, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, i kujton qytetareve detyrimin për vendosjen e maskës në ambientet e mbyllura, me qëllim frenimin e përhapjes së Covid19.

Lexo edhe: 141 pacientë fitojnë betejën me COVID-19

Situata epidemiologjike në vend ne 24 orët e fundit paraqitet si vijon:

Janë identifikuar 122 raste të reja me virusin Sars-Cov 2, në 856 testime të kryera, ndërsa 141 qytetarë e kanë fituar betejën me virusin e rrezikshëm gjatë këtyre 24 orëve.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 66 raste në Tiranë, 13 në Durrës, 7 në Kavajë, 5 në Elbasan, nga 4 raste Lezhë, Cerrik, nga 3 raste Shkodër, Kamëz, Vorë, nga 2 raste Krujë, Kurbin, Korçë, Berat, Malësi e Madhe, nga 1 rast Devoll, Vlorë, Mirditë, Tepelenë.

Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 185 pacientë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 22 në terapi intensive nga të cilët vetëm 8 pacientë janë të intubuar.
Ju informojmë se në dy spitalet COVID janë gjithashtu duke marrë shërbim të specializuar 40 qytetarë të cilët kanë qenë pozitivë me COVID-19 dhe aktualisht janë negativizuar, por po vijojnë të marrin trajtim spitalor për pasojat e sëmundjes.

Pavarësisht përpjekjeve të mjekëve, fatkeqësisht, në dy spitalet COVID, nuk e kanë fituar dot betejën me sëmundjen; një 64 vjeçar nga Kruja, një 79 vjeçare nga Fieri, një 81 vjeçar nga Kukësi, dhe tre qytetarë nga Tirana : një 77 vjeçare, një 80 vjeçar dhe një 82 vjeçar.
I shprehim ngushëllimet familjarëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i rikujton gjithashtu bizneset se: Vendosja e maskës dhe barierrave mbrojtëse në shërbim në ambientet e mbyllura është e detyrueshme.
Bizneset dhe institucionet publike duhet të zbatojnë me rigorozitet masat dhe protokollet e sigurisë për parandalimin e përhapjes së infeksionit.
Ambientet e punës ku ofrohet shërbim duhet të respektojnë distancën prej 1.5 metër dhe të dezinfektohen vazhdimisht.

Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës Kombëtare, 127.
Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes apo për çdo informacion tjetër rreth Covid19

COVID-19 – Statistika (2 Shtator 2020)
Testime totale 64505
Raste pozitive 9728
Raste të shëruara 5582
Raste Aktive 3850
Humbje jete 296 (Qarku Tiranë 138, Durrës 41, Shkodër 36, Elbasan 17, Fier 15, Korçë 12, Lezhë 11, Kukës 8, Vlorë 6, Dibër 6, Gjirokastër 4, Berat 2)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 2058
Durrës 490
Shkodër 294
Lezhë 190
Korçë 155
Fier 134
Elbasan 132
Kukës 126
Vlorë 121
Berat 73
Dibër 39
Gjirokastër 38

In the last 24 hours 6 citizens lost their lives from COVID-19. The Ministry of Health also announced that 122 new cases have been registered.

Meanwhile, currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” are being treated 185 confirmed positive patients with COVID-19, 22 in intensive therapy of which only 8 patients are intubated.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 66 cases in Tirana, 13 in Durres, 7 in Kavaja, 5 in Elbasan, 4 cases in Lezha, Cerrik, 3 cases in Shkodra, Kamza, Vora, 2 cases in Kruja, Kurbin , Korçë, Berat, Malësi e Madhe, from 1 case Devoll, Vlora, Mirditë, Tepelena.

 

Full notice:

Dr. Flutura Beqo
Ministry of Health and Social Protection

From the beginning of this communication, the Ministry of Health and Social Protection reminds the citizens of the obligation to put the mask indoors, in order to curb the spread of Covid19.

Read also: 141 patients win the battle with COVID-19

The epidemiological situation in the country in the last 24 hours is as follows:

122 new cases of Sars-Cov 2 virus have been identified, in 856 tests performed, while 141 citizens have won the battle with the dangerous virus during these 24 hours.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 66 cases in Tirana, 13 in Durrës, 7 in Kavaja, 5 in Elbasan, 4 cases in Lezha, Cerrik, 3 cases in Shkodra, Kamza, Vora, 2 cases in Kruja, Kurbin, Korçë, Berat, Malësi e Madhe, from 1 case Devoll, Vlora, Mirditë, Tepelena.

Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” are being treated 185 confirmed patients positive with COVID-19, 22 in intensive therapy of which only 8 patients are intubated.
We inform you that in both COVID hospitals are also receiving specialized service 40 citizens who have been positive with COVID-19 and are currently negative, but are continuing to receive hospital treatment for the consequences of the disease.

Despite the efforts of doctors, unfortunately, in the two COVID hospitals, they could not win the battle with the disease; a 64-year-old from Kruja, a 79-year-old from Fier, an 81-year-old from Kukes, and three citizens from Tirana: a 77-year-old, an 80-year-old and an 82-year-old.
We express our condolences to the family.

The Ministry of Health and Social Protection also reminds businesses that: Placing a mask and protective barriers in service indoors is mandatory.
Businesses and public institutions must strictly implement security measures and protocols to prevent the spread of infection.
Work premises where service is provided must respect the distance of 1.5 meters and be constantly disinfected.

When you suspect you are affected you should stay isolated and call the National Emergency number, 127.
Call the toll free line 0800 40 40 to contact your GP or any other information about Covid19

COVID-19 – Statistics (2 September 2020)
Total testing 64505
Positive cases 9728
Cured cases 5582
Active Cases 3850
Loss of life 296 (Tirana District 138, Durrës 41, Shkodër 36, Elbasan 17, Fier 15, Korçë 12, Lezhë 11, Kukës 8, Vlora 6, Dibër 6, Gjirokastër 4, Berat 2)

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 2058
Durrës 490
Shkodër 294
Lezha 190
Korça 155
Fier 134
Elbasan 132
Kukës 126
Vlora 121
Berat 73
Dibër 39
Gjirokastra 38