Dimri ka ardhur tashmë në Shqipëri, me shira, temperatura të ulta si edhe reshje dëborë tashmë në zona të ndryshme të vendit.

Adiola Bani nga Meteoalb theksoi se gjatë mesjavës do të ketë reshje shiu në një pjesë të mirë të territorit të vendit, ndërsa në zonat malore mbi 1 500 metra do të vërehen edhe reshje dëbore.

“Dita e sotme ka nisur me vranësira dhe do të vijojë gjatë gjithë ditës kështu. Vetëm orët e paditës do të ketë shira në skajin verior dhe jug-perëndim të territorit. Të martën dhe të mërkurën do të ketë prezëncë të shtuar të reshjeve në territorin shqiptar.

Gjatë natës së ditës së mërkurë do të kemi reshje dëborë në zonat malore në lartësinë mbi 1 500 metra mbi nivelin e detit“, tha ajo duke shtuar se kjo është dita e fundit që do të kemi temperatura relativisht të larta, pasi gjatë të premtes, temperaturat minimale do të zbresin nën zero.

Winter has already arrived in Albania, with rain, low temperatures and snowfall already in different areas of the country.

Adiola Bani from Meteoalb stressed that during midweek there will be rain in a good part of the country, while in mountainous areas over 1,500 meters there will be snowfall.

“Today has started with eclipses and will continue like this throughout the day. Only the plaintiff hours will have rain at the northern and south-western end of the territory. On Tuesday and Wednesday there will be an increased presence of rainfall in the Albanian territory.

“On Wednesday night we will have snowfall in mountainous areas at an altitude of over 1,500 meters above sea level,” she said, adding that this is the last day that we will have relatively high temperatures, because during Friday, minimum temperatures will drop below zero.