Mëngjesin e këtij fillim prilli pothuajse në të gjitha zonat malore të Bashkive Librazhd, Prrenjas e Gramsh në Qarkun e Elbasanit kanë filluar reshje të dendura dëbore të cilat në disa zona shkojnë edhe mbi 35 cm .Burime zyrtare nga emergjencat civile në Prefekturēn e Elbasanit bënē me dije se si pasojë e reshjeve të dēborēs nuk ka probleme serioze në qarkullim në rrugët kombëtate dhe ato rurale përveçse në Njësinë Administrative Stebleve të Bashkisë Librazhd .

Aktualisht për shkak të instensitetit të lartë reshjeve të dëborës aksi Lunik -Stebleve pavarësisht punës që po kryhet , rruga që e lidh këtë zonë me qytetin e Librazhdir êshtë e pakalueshme ende . Deri në 12.00 të së mërkurës rruga drejt Steblevës në Njēsinē Administrative Steblevē në bashkinē e Librazhdit ka qenë e kalueshme pjesërisht vetëm nga ato të llojit fuoristradë dhe pasdreke pavarësisht intensitetit të rēnies së dëborës ajo do jetë e hapur edhe për autovrturat raportuan burime zyrtare .

Ndërkohë që ndërmarrjet e mirëmbajtjes së rrugëve janë gadishmëri tē plotë me mjete për përballimin e çdo situate të vështirë që mund të krijohet në të gjitha zonat e Qarkut të Elbasanit .Gjatë mëngjesit të së mërkurës së 1 Prillit probleme serioze janë krijuar në qarkullimin e automjeteve edhe në aksin e rrugës kombëtare Librazhd -Elbasan pasi në Kthesat e Murrashit në orën 2 tê mëngjesit ka patur rrëshkitje masivesh me dhera e gurë që mbuluan trasenë e rrugës në një gjatësi 25-30 metra .

Kompania e mirēmbajtjes së kētij segmenti problematik ka arritur ta mbajë nën kontroll situatën e krijuar duke garantuar qarkullim normal të automjeteve rreth orës 7 të mëngjesit . Ndërkohë në të shtatë Bashkitë e Qarkut të Elbasanit , pavarësisht mbizotërimit të motit të keq me reshje shiu dhe dëborë në zonat malore nuk ka patur probleme të furnizimit me energji elektrike .

In the early morning of this April, heavy snowfalls have begun in almost all mountainous areas of the municipalities of Librazhd, Prrenjas and Gramsh in the Elbasan District, which in some areas exceed 35 cm. know that as a result of the snowfall there are no serious problems in traffic on national and rural roads except in the Librazhd Municipality Steble Administrative Unit.

Currently, due to the high snowfall intensity of the Lunik-Istanbul axis despite the work being done, the road linking the area with the city of Librazhd is still impassable. Until 12.00 Wednesday the road to Stebleva in the Steblevē Administrative Unit in the municipality of Librazhd was only partially passable by those of the freeway type and in the afternoon, despite the intensity of the snowfall, it will be open for motor vehicles as well, official sources reported.

While the road maintenance companies are fully prepared to deal with any difficult situation that may arise in all areas of Elbasan District. on the axis of the Librazhd-Elbasan national road as there were mass slides in the Curves of Murrash at 2 am that covered the road track at a length of 25-30 meters.

The maintenance company of this troubled segment has managed to keep the situation under control by guaranteeing a normal circulation of vehicles around 7am. Meanwhile in the seven municipalities of Elbasan District, despite the prevailing bad weather with rain and snow in the mountainous areas, there were no problems with electricity supply.