Kuvendi shkarkoi sot (9 qershor) me 104 vota pro Ilir Metën nga posti i Presidentit të Republikës. Ndërkohë kundër shkarkimit të tij, kanë votuar 7 deputë dhe 3 abstenim.

Seanca nuk pati surpriza. Thuajse në bllok nga opozita e re dhe maxhoranca u shprehën pro largimit të tij.

Në votim morën pjesë 114 deputetë ndërsa në Kuvend nuk ishin të pranishëm Ministrja Olta Xhaçka, Fidel Ylli, Korab Lita, Rudina Hajdari Amra Borova dhe Agron Kapllanaj.

Më përpara u votua me 104 vota pro dhe raporti i Komisionit Hetimor për largimin e parakohshëm të Presidentit nga institucioni me argumentin se ka shkelur rëndë Kushtetutën.

Vendimi do i dërgohet Gjykatës Kushtetuese, të cilës i mbetet të thotë fjalën e fundit për këtë kërkesë.

The Assembly dismissed today (June 9) with 104 votes in favor of Ilir Meta from the post of President of the Republic. Meanwhile, 7 deputies and 3 abstentions voted against his dismissal.

The session had no surprises. Almost on the bloc from the new opposition and the majority spoke in favor of his departure.

114 deputies took part in the voting, while Minister Olta Xhaçka, Fidel Ylli, Korab Lita, Rudina Hajdari Amra Borova and Agron Kapllanaj were not present in the Assembly.

Earlier it was voted with 104 votes in favor and the report of the Commission of Inquiry on the early removal of the President from the institution with the argument that he has seriously violated the Constitution.

The decision will be sent to the Constitutional Court, which has the final say on this request.