Bashkëshortja e Besim Bregut, njërit prej komisonerëve të zgjedhjeve të 2017-ës, që ka ndërruar jetë, për të cilin u lëshua edhe urdhër-arresti nga SPAK, ka hedhur dritë mbi ngjarjen aspak të zakontë. Ndonëse shkuan në banesën e të ndjerit për t’i vënë prangat, policia është përballur me një situatë befasuese, pasi është njoftuar nga familjarët se Bregu kishte ndërruar jetë.

E shoqja e tij, Nafije Bregu në një prononcim për gazetaren e ‘News24 dhe ‘BaklanWeb’ Klodjana Haxhiaj tha se burri i saj kishte ndërruar jetë në 28 dhjetor të 2018-ës dhe kishte bërë çregjistrim.

“Burri im është ndarë nga jeta në 28 dhjetor të 2018-ës. Janë të gjitha dokumentet në Itali. Burri im është çregjistruar. Se kuptova, pasi më thanë se nuk ishte çregjistruar. Unë brenda 40 ditëve, nga koha kur vdiq, kam bërë çregjistrimin dhe të gjitha. E bëra dokumentacionin që më takonte. Dje thanë se u arrestua. Sot thanë se dy komisionerë janë të vdekur. Burri im ka qenë komisioner i Partisë Demokratike”, tha bashkëshortja e të ndjerit, Nafije Bregu.

The wife of Besim Bregu, one of the commissioners of the 2017 elections, who has passed away, for whom an arrest warrant was issued by SPAK, has shed light on the unusual event. Although they went to the apartment of the deceased to handcuff him, the police faced a surprising situation, after being informed by the family that Bregu had passed away.

His wife, Nafije Bregu in a statement for the journalist of ‘News24 and‘ BaklanWeb ’Klodjana Haxhiaj said that her husband had passed away on December 28, 2018 and had deregistered.

“My husband passed away on December 28, 2018. They are all documents in Italy. My husband has been deregistered. That I understood, after being told that it had not been deregistered. I within 40 days, from the time he died, did the deregistration and all. I made the documentation that belonged to me. Yesterday they said he was arrested. Today they said that two commissioners are dead. “My husband was a commissioner of the Democratic Party”, said the wife of the deceased, Nafije Bregu.