SPAK bastis shtëpinë dhe zyrën e mjekut Edvin Prifti. Mbrëmjen e sotme oficerët e SPAK i kanë gjetur dhe sekuestruar Priftit një shumë të konsiderueshme parash, 250 mijë eurosh dhe 160 milionë lekë të vjetra.

Konkretisht 200 mijë euro dhe 130 mln lekë janë gjetur në banesë ndërsa 50 mijë euro dhe 30 mln lekë janë sekuestruar në zyrë e tij.

Prifti dyshohet t’i ketë përfituar këto para nga korrupsioni në detyrën e e kardio-kirurgut në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” .

Prifti doli në përgjimet e SPAK nga hetimet për Gjykatën e Krujës, që çoi në pranga gjyqtaren Enkelejda Hoxha dhe 12 persona të tjerë. Mjeku Prifti akuzohet se kishte marrë ryshfet nga kryesekretarja e Gjykatës së Krujës, Manuela Mallakuçi për t’i operuar nënën.

SPAK raids the house and office of doctor Edvin Prifti. Tonight, SPAK officers found and seized from the Priest a considerable amount of money, 250 thousand euros and 160 million old lek.

Specifically, 200 thousand euros and 130 million lekë were found in the apartment, while 50 thousand euros and 30 million lekë were seized in his office.

The priest is suspected of having benefited from this money from the corruption in the position of cardio-surgeon at the University Hospital Center “Mother Teresa”.

The priest appeared in the SPAK wiretaps from the investigation for the Kruja Court, which led to the handcuffing of Judge Enkelejda Hoxha and 12 other persons. Dr. Prifti is accused of taking bribes from the Chief Secretary of the Kruja Court, Manuela Mallakuçi, to operate on his mother.