Një i dyshuar për vrásje, u árratis nga bùrgun në Oklahoma City gjatë ditës së Premte, duke përdorur çarçafë të lidhur së bashku për t’u lëshuar nga kati i 12 i ndërtesës.

Pablo Robledo, 34 vjeç, i cili po mbahej nën ákuzën e vrásjes së shkallës së parë, dhe shoku i tij i qelisë, u árratisën duke thyer një dritare të qelisë së tyre dhe duke u lëshuar nga kati i 12 i ndërtesës së bùrgut, tha zëdhënësi Mac Mullings.

Mullings tha se Robledo ishte parë në videon e sigurisë rreth orës 5:25 të mëngjesit, kur ai ishte jashtë bùrgut. Shoku i tij i qelisë, Jose Hernandez, gjatë árratisjes, ra nga kati i katërt dhe u arrestua nga Pòlicia.

Të dhënat e bùrgut tregojnë se Robledo ishte bùrgosur që nga qershori 2019 për vrásje, ábuzim në familje dhe ákuza të tjera. Ai anjëherë nuk i ka pranuar këto ákuza, por shumë shpejtë ishte parashikuar që të mbahej një gjyq për të.

A homicide suspect escaped from Oklahoma City jail on Friday, using sheets tied together to be released from the 12th floor of the building.

Pablo Robledo, 34, who was being held on the charge of first-degree murder, and his cellmate escaped by breaking a window of their cell and being released from the 12th floor of the prison building, he said. spokesman Mac Mullings.

Mullings said Robledo was seen in the security video around 5:25 a.m. when he was out of custody. His cellmate, Jose Hernandez, during the Escape, fell from the fourth floor and was arrested by the Pòlicia.

The prison records show that Robledo was arrested since June 2019 for murder, domestic violence and other charges. He never admitted these allegations, but a trial was soon scheduled for him.