Zinaida Kononova, nga Rusia 81 vjeç, u shpall e vdekur pas një operacioni në zorrë. Ndërsa familja e saj u informua dhe filluan përgatitjet për varrosjen e saj, trupi i Zinaida u dërgua në morg në spitalin qendror të rrethit Gorshechensky në 1:10 të mëngjesit më 14 gusht. Sidoqoftë, pothuajse shtatë orë më vonë, në orën 8 të mëngjesit, një punëtore e morgut u shokua kur gjeti pa që Zinaida po lëvizte në dysheme.

Ajo ishte përpjekur për t’u larguar nga morgu, por nuk ia kishte dalë dhe ishte rrëzuar, ndërkohë që infermierja nisi të ulërinte nga tmerri kur e pa. Mjekët i thanë mbesës së Kononovës se gjyshja e saj ishte klinikisht e vdekur për 15 minuta. Hetimet zbuluan se doktori dhe anestezisti e kishin dërguar në morg të moshuarën 1 orë e 20 minuta pasi e deklaruan të vdekur, duke shkelur rregullin e dy orëve të plota. Ndërkohë, Zinaida është transferuar në Kursk për trajtim të mëtejshëm.

 

Sipas raportimeve, të afërmit po planifikojnë të padisin spitalin. Roman Kondratenko, mjeku kryesor i spitalit qendror të rrethit Gorshechensky, gjithashtu është pezulluar në pritje të një hetimi.

Zinaida Kononova, 81, from Russia, was pronounced dead after a bowel operation. As her family was informed and preparations for her burial began, Zinaida’s body was taken to the morgue at Gorshechensky district central hospital at 1:10 a.m. on August 14. However, almost seven hours later, at 8 o’clock in the morning, a morgue worker was shocked to find that Zinaida was moving on the floor.

She had tried to leave the morgue, but failed and fell, while the nurse began to scream in horror when she saw him. Doctors told Kononova’s granddaughter that her grandmother was clinically dead for 15 minutes. Investigations revealed that the doctor and anesthesiologist had sent the elderly woman to the morgue 1 hour and 20 minutes after declaring her dead, violating the two-hour rule. Meanwhile, Zinaida has been transferred to Kursk for further treatment.

According to reports, relatives are planning to sue the hospital. Roman Kondratenko, the chief physician of the Gorshechensky district central hospital, has also been suspended pending an investigation.