Prej dy ditësh Shqipëria ka shpëtuar nga moti i lagësht me shi duke bërë që uji, i cili përmbyti disa zona të tërhiqet duke i dhënë mundësi banorëve dhe autoriteteve që të ndërhyjnë për rregullimin e pasojave.

Megjithatë, moti do të sillët ekzaktësisht si për dimër në Shqipëri, ku pas shirave tashmë na pret acari dhe debora.

Ashtu siç raportoi në mëngjes edhe Meteoalb, gjatë orëve në vijim vendi do të përfshihet nga temperatura të ulta dhe reshje të dendura dëborë në pjesën lindore dhe veri-lindore të tij.

Reshjet e dëborës pritet të fillojnë mbrëmjen e datës 13 janar dhe do të përfshijnë malësinë e Tiranës, Përrenjesin, Pogradecin si edhe të gjithë pjesën lindore dhe veri-lindore të Shqipërisë.

Stacionet meteorologjike rajonale bëjnë me dije se parashikohet që në zonat në fjalë të bjerë 2 deri në 3 cm/ orë.

For two days, Albania has escaped from the wet rainy weather, causing the water, which flooded some areas, to be withdrawn, giving the opportunity to the residents and the authorities to intervene to fix the consequences.

However, the weather will be exactly like for winter in Albania, where after the rains frost and snow are already waiting for us.

As Meteoalb reported in the morning, in the following hours the country will be covered by low temperatures and heavy snowfall in its eastern and northeastern part.

The snowfall is expected to start on the evening of January 13 and will include the highlands of Tirana, Përrenjes, Pogradec as well as the entire eastern and northeastern part of Albania.

Regional meteorological stations suggest that it is forecasted to fall in the areas in question 2 to 3 cm / hour