Ndalimi i fluturimeve drejt Mbretërisë së Bashkuar ka bërë që shumë pasagjerë britanikë të mbeten të bllokuar në aeroportet gjermane në një terminal derisa të mund të dilnin negativë për Covid-19. Kjo pasi në Mbretërinë e Bashkuar janë shfaqur rastet e para të mutacionit të ri të koronavirusit i cili sipas ekspertëve përhapet shumë shpejt. Pasagjerëve britanikë iu tha se do të duhej të flinin në të njëjtën dhomë dhe të prisnin deri në mëngjes për të lënë aeroportin. Gjermania është një ndër shumë vendet që kanë mbyllur fluturimet nga Britania e Madhe, ndërsa Franca ka mbyllur kufirin për kamionë, duke shkaktuar frikë për furnizime ushqimore. Në Hanover, zyrtarët e aeroportit ngritën kampe për 63 persona që mbërritën nga Britania.

Një pasagjer e quajti këtë ndalesë një “skandal” ndërsa skena të ngjashme u panë në Berlin, ku 77 njerëz po prisnin rezultatet e provave këtë mëngjes pasi mbërritën nga Britania mbrëmë. Sipas disa burimeve pranë qeverisë gjermane të gjitha shtetet anëtare të Bashimit Europian po bëhen gati për të ndaluar fluturimet me britanikët. Irlanda gjithashtu ka ndaluar fluturimet, duke shkaktuar kaos në Heathrow natën e kaluar ndërsa qindra njerëz morën në fluturimin e fundit për në Dublin momente para se ndalimi i udhëtimit të hynte në fuqi.Shkalla e infektimit në Mbretërinë e Bashkuar është rritur me 51 përqind brenda një jave dhe e diela pa një rekord të ri të të gjitha kohërave me 35,928 raste të shtuara në numër, duke e çuar totalin në 2.04 milion.

Burimi:dailymail

The ban on flights to the UK has left many British passengers stranded at German airports at a terminal until they could come out negative for the Covid-19. This is because the first cases of the new coronavirus mutation have appeared in the United Kingdom, which according to experts is spreading very fast. British passengers were told they would have to sleep in the same room and wait until morning to leave the airport. Germany is one of many countries that have closed flights from the UK, while France has closed the border to trucks, sparking fears of food supplies. In Hanover, airport officials set up camps for 63 people arriving from Britain.

A passenger called the stop a “scandal” as similar scenes were seen in Berlin, where 77 people were awaiting test results this morning after arriving from Britain last night. According to some sources close to the German government, all the member states of the European Union are getting ready to stop flights with the British. Ireland has also banned flights, causing chaos in Heathrow last night as hundreds of people took to the last flight to Dublin moments before the travel ban took effect. Infection rate in the UK has risen by 51 per cent within a week and sunday saw a new all-time record with 35,928 cases added in number, bringing the total to 2.04 million.