“Bishti” i stuhisë së dhunshme Ciara, që gjatë fundjavës u përplas me të gjithë forcën e saj mbi Europën qendrore e atë perëndimore, ka mbërritur në Sardenja dhe në rajonet qendrore të Italisë. Deti trazuar në jugun e vendit fqinj, e frika prej erërave të forta të Ciara-s, nuk është e vogël.

Mbrëmjen e sotme, stuhia pritet të godasë Korsikën me erëra që llogaritet të mbërrijnë në gati 200 km në orë. Ciara, të cilën në Gjermani e kanë pagëzuar “Sabina”, i shkaktoi plot kokëçarje drejtuesve të trageteve në La Mansh të dielën; vetëm mëngjesin e sotëm ato kanë nisur të lundrojnë sërish.

Në 42 rajone të Francës është dhënë nga autoritetet alarmi portokalli ndërsa gati 130 mijë banesa kanë mbetur pa energji elektrike. Dhjetëra fluturime u anuluan në aeroportin Charles de Gaulle, 150 të tjerë në Këln e Dyseldorf. Në Gjermani pati edhe disa të plagosur, tre nga të cilët janë në gjendje të rëndën.

Stuhia bëri sakaq dhe viktimën e parë; një 58 vjeçar në Britani, vdiq pas rrëzimit të një peme mbi makinën e tij. Në ishujt britanikë, prej Ciaras u regjistruan erëra me shpejtësi 150 km në orë, e kjo ngjalli mjaft panik. Në gadishmëri janë autoritetet edhe në Belgjikë e Holandë. Megjithatë, në Itali metereologët shohin më problematike ditën e martë e pastaj thonë se gjatë javës, moti do të jetë relativisht I stabilizuar e me shira të dobët lokalë; kjo deri të premten megjithatë, kur pritet një përkeqësim I ri, por edhe ai i përkohshëm.

The “tail” of the violent hurricane Ciara, which clashed with all its force over central and western Europe over the weekend, has arrived in Sardinia and the central regions of Italy. The turbulent sea to the south of the neighboring country, and fear of Ciara’s strong winds, is no small feat.

This evening, the storm is expected to hit Corsica with winds estimated to reach nearly 200km / h. Ciara, who in Germany has been baptized “Sabina”, caused headaches for La Mansh ferrymen on Sunday; just this morning they have started sailing again.

In 42 regions of France, authorities issued an orange alert while nearly 130,000 homes were left without electricity. Dozens of flights were canceled at Charles de Gaulle Airport, another 150 in Cologne and Düsseldorf. There were also some injured in Germany, three of whom are in serious condition.

The storm already made the first casualty; a 58-year-old man in Britain died after crashing a tree on his car. In the British Isles, winds of 150 kilometers per hour were recorded from Ciaras, which caused quite a panic. Authorities in Belgium and the Netherlands are also on the alert. However, in Italy meteorologists see the most problematic on Tuesday and then say that during the week, the weather will be relatively stabilized with poor local rainfall; this is until Friday however, when a new but temporary deterioration is expected.